Fethiye'deki Doktorun Testi Pozitif Çıktı

Mart ayından bu yana pandemi hastanesi olarak Fethiye'de hizmet veren Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde KBB uzmanı doktorun PCR testi pozitif çıkınca tedaviye alındığı öğrenildi.

  • 19962
Fethiye'deki Doktorun Testi Pozitif Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ayından bu yana pandemi hastanesi olarak Fethiye’de hizmet veren Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde KBB uzmanı doktorun PCR testi pozitif çıkınca tedaviye alındığı öğrenildi. Hastaneden yapılan açıklamada doktorun muayene ettiği hastaların tek tek aranıp tedbir amacıyla semptom takibi yapmaları ve olası bir durumda hastaneye, Toplum Sağlığı Merkezine veya Aile Hekimine başvurmaları konusunda bilgilendirme yapıldığı bildirildi.
Edinilen bilgilere göre Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde görev yapan KBB Uzmanının tomografi bulguları şüpheli olarak değerlendirilince hasta bakması durdurulup tedavi protokolü başlatıldı. Kesin tanı konulabilmesi amacıyla diğer tetkiklere ilave olarak PCR testi yapılan Uzman doktorun test sonucu pozitif çıkınca Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bilgilendirme yapıldı. Ardından KBB Uzmanının baktığı hastaları tek tek arayan hastane yetkilileri, tedbir amacıyla semptom takibi yapmaları ve olası bir durumda hastaneye, Toplum Sağlığı Merkezine veya Aile Hekimine başvurmaları konusunda uyarılarda bulundular. Konu ile ilgili olarak Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada “Bildiğiniz üzere hastanemiz Mart ayından bu yana pandemi hastanesi olarak hizmet vermektedir. Bu nedenle pandemi tedbirleri kapsamında belirli dönemlerde, hastayla yakın teması söz konusu olan branşlarda hekimlerimiz ve poliklinik çalışanları için rutin tarama testleri yapılmaktadır. Son yapılan 24.08.2020 tarihli taramada, KBB Uzmanımıza yapılan tomografi tetkikinde şüpheli bulgular tespit edilmiştir. Bunun üzerine, tomografi bulguları şüpheli değerlendirilen doktorumuzun hasta bakması durdurulmuş ve tedavi protokolü başlatılmıştır. Ayrıca kesin tanı konulabilmesi amacıyla diğer tetkiklere ilave olarak PCR testi yapılmış olup test sonucu bu gün elimize ulaşmış ve sonuç maalesef pozitif çıkmıştır. Test sonucunun elimize ulaşması sonrası Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğümüze gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Bunun yanında doktorumuzun o gün bakmış olduğu hastalar aranarak tedbir amacıyla semptom takibi yapmaları ve olası bir durumda hastanemize, Toplum Sağlığı Merkezine veya Aile Hekimine başvurmaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Hastane olarak her zaman olduğu gibi şeffaflık ilkemiz doğrultusunda konuyu ilk ağızdan sizlerle paylaşma gereği hissettik. Altı aylık pandemi süreci boyunca gerekli tedbirleri maksimum seviyede almaya çalıştık bundan sonrada titizlikle devam edeceğiz. Aynı şekilde virüs maruziyet riski yüksek olan branş çalışanlarımıza yönelik yapmakta olduğumuz rutin taramalarımıza da devam edeceğimizi belirtiriz. Bu vesile ile toplumumuzda yerleşmiş olan rehavet duygusuna bir an evvel son verilmesi gerektiğini ve sürecin henüz sonuna gelmediğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Lütfen hepimiz üzerimize düşeni yapalım, hijyen, maske kullanımı ve sosyal mesafe konularına gereken özeni gösterelim” denildi.

Bakmadan Geçme