• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de yerli turist akınına rağmen ekonomik zorluklar dikkat çekiyor

Fethiye'de yerli turist akınına rağmen ekonomik zorluklar dikkat çekiyor

Fethiye'de turizm sezonu, yerli turistlerin yoğun ilgisiyle geçti. Ancak ekonomik zorluklar nedeniyle harcamaların kısıtlı kaldığı gözlemlendi. İşletme sahibi Murat Katılmış, asgari ücretin düşük olması ve ekonomideki genel sıkıntılar nedeniyle turistlerin harcama gücünün azaldığını belirtti. 

  • 583


Fethiye'de turizm sezonu, yerli turistlerin yoğun ilgisiyle geçmesine rağmen ekonomik zorluklarla dolu geçti. İşletme sahibi Murat Katılmış, yerli turistlerin harcama gücünün düşük olması nedeniyle zorlandıklarını belirtirken, asgari ücretin artırılmasıyla bu durumun düzelebileceğini ifade etti. Öte yandan, okulların açılmasıyla birlikte turist sayısında yaşanan düşüş de sektörü olumsuz etkileyeceği düşünülüyor.

“Turizm Bölgelerinde Bir Sorun Var”

Murat Katılmış, “Sezona işletme olarak bakarsak, çok kötü geçmedi. Yerelde iş yapanlar güzel sezon geçirdi. Türkiye genelinde turizm bölgelerinde bir sorun var. Bunu da genel olarak ekonominin yarattığı ağır şartlara ve geçim sıkıntılarına bağlıyoruz. Çünkü Fethiye denildiği zaman akla hemen yabancı turistler geliyor. Ama işin aslı öyle değil. 81 ilden buraya yerli turist geliyor. Gelenlerin hepsini biliyoruz ki asgari ücretli de var, bankadan kredi çeken de var. Bu zorlukları yaşamamak için gönlümden geçen, hükümetimizin asgari ücrete zam yapmasını istemektir. 40-50 bin olması gerekiyor. Umarım yetkililer bir an önce bu konuyu çözebilirler. Okullar açıldığı için turist sayısında yüzde 20 azalma var.”
 

Bakmadan Geçme