• Haberler
  • Eğitim
  • Fethiye'de yeni öğretim yılında ilk ders zilini Kaymakam Ertaş Çaldı

Fethiye'de yeni öğretim yılında ilk ders zilini Kaymakam Ertaş Çaldı

 Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası dolayısıyla Yunus Nadi İlköğretim okulu'nda program düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program şiir okunması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti

  • 346

Fethiye'de yeni öğretim yılında ilk ders zilini Kaymakam Ertaş Çaldı

2024-2024 eğitim öğretim yılında Fethiye de ilk ders zili çaldı. Fethiye Yunus Nadi İlköğretim okulu’nda program düzenlendi. Programa Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Yunus Nadi İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fethiye'de yeni öğretim yılında ilk ders zilini Kaymakam Ertaş Çaldı

Programda konuşma yapan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, eğitimin toplumlar için önemli olduğunu belirtti. Yeni eğitim öğretim yılı için başarılar diledi. “Bugün yeni bir Eğitim ve Öğretim Yılına başlamanın sevincini ve coşkusunu, geleceğimizin teminatını olan çocuklarımızla, onlara en iyi imkamları sağlamaya çalışan ailelerimizle ve ilçemizin farklı yerlerinde görev yapan tüm öğretmenlerimizle yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, biraz önce söylendi. Eğitimin toplamlar için önemli olduğunu, Başöğretmen

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Eğitimdir ki Bir Ulusu, Ya Özgür, Bağımsız, Şanlı ve Yüksek Bir Toplum Olarak Yaşatır; Ya da Tutsaklık ve Düşkünlüğe Bırakır” sözünü vurgulamak istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılını geri de bırakmış ve yıllar geçtikçe güçlenerek büyüyen ülkemiz, çağı yakalamak, bilimden teknolojiye, tarımdan sağlığa her alanda üreten toplum için bireyleri yetiştirmek ve vizyonu ile özellikle eğitim alanında birçok yenilikçi uygulamaya imza atmıştır. Bu sene köklü değişiklik getiren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim alanında sürdürülebilir yenilikçi bir vizyon sunmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Fethiye'de yeni öğretim yılında ilk ders zilini Kaymakam Ertaş Çaldı

“Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir”

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya “Atatürk’ün bu sözü eğitimin ve bilimin, bir milletin ilerlemesindeki yeri ve önemini bir kez daha hatırlatmaktadır” dedi. Sözlerine “Atatürk’ün bu sözü eğitimin ve bilimin, bir milletin ilerlemesindeki yeri ve önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bizler de bugün bilimi ve eğitimi rehber edinerek geleceğimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılına bu anlayışla 112 okul ve kurumda 31072 öğrenci ve 2657 öğretmen ile başlamış bulunuyoruz.” Şeklinde devam etti.

Fethiye'de yeni öğretim yılında ilk ders zilini Kaymakam Ertaş Çaldı

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yarınlarımızı inşa edecek”

Yeni eğitim öğretim yılına tam kadro hazır olduklarının altını çizen Yunus Nadi İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Cazağ tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılar diledi. “Yunus Nadi İlköğretim Okulu olarak 2 müdür yardımcısı, 27 öğretmen, 2 yardımcı personel ile 20 derslikle 570 öğrencimiz ile eğitim, öğretim faaliyetine başlamış bulunmaktayız. Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl uygulamaya geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızın milli, manevi ve insani değerler istikametinde okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi için gayret göstereceğim”dedi.

Bakmadan Geçme