Fethiye'de yasağa uymayanlar var 

Fethiye'deki park ve meydanların bomboş kaldığı görüldü. Şehir merkezinde bazı yerlerde 65 yaş üstü şahısların sokağa çıktıları bildirilirken emniyet ve zabıta ekipleri denetimlerini sürdürdükleri öğrenildi. 

  • 3667
Fethiye'de yasağa uymayanlar var 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; Korona virüsü nedeniyle Türkiye, yeni tedbirler almaya devam ediyor. Kovid-19, hastaların yaşı arttıkça daha fazla ölüme neden oluyor. Bu sebeple İçişleri Bakanlığı önceki gün flaş bir genelge yayınlayarak 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bunun üzerine Fethiye’deki park ve meydanların bomboş kaldığı görüldü. Şehir merkezinde bazı yerlerde 65 yaş üstü şahısların sokağa çıktıları bildirilirken; emniyet ve zabıta ekipleri denetimlerini sürdürdükleri öğrenildi. 

Korona virüsü sebebiyle, ülke genelinde birçok alanda önleyici tedbirler alındı. Son olarak hafta sonu, virüsün en çok etkilediği risk grubunu korumak için 65 yaş üstü sokağa çıkma kararı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre göre kısmi sokağa çıkma yasağı getirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldı.”

Fethiye’de vatandaşların uğrak yeri olan Beşkaza Meydanı, sahil bandı, kordon boyu, parklar ve şehir merkezinde sessizlik meydana geldi. Bazı vatandaşların yasağa uymadıkları gözlenirken, emniyet ve zabıta görevlileri bu yönde denetimlerini sıklaştırdıkları kaydedildi. Bunun yanında sosyal medyadan ve TV kanallarındaki kamu spotları için insanlar evlerinden çıkmamaları konusunda ikaz ediliyor. 

Konu hakkında açıklamada bulunan Karagözler Mahallesi Muhtarı Ercan Çelik, 65 yaş üstü vatandaşlar da dahil olmak üzere halkın evlerinde kalması uyarısında bulundu. Çelik, “Devletimizin aldığı bu karar çok yerindedir. Mahallemde birkaç yaşlımızın yardımına koştuk. Fethiye şehir merkezine baktığımızın zaman da çoğu vatandaşımızın bu karara uyduğunu görüyoruz. Buna uyulması yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz. Alınan bu kararın ardından devletimiz imkanlarını ihtiyaç sahibi ve yalnız yaşlılarımız için seferber etti. Devletimiz ve tüm muhtarlıklarımıza başvurulduğu zaman ilgililerin yardımı karşılanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme