METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Fethiye'de dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yenimahalle'nin yanı sıra bazı mahalleler ile şehir merkezinde etkili olan yağışlarda bazı ev ve iş yerlerine sular girerken, Ölüdeniz mahallesinde de dağlardan gelen sel suları cadde ve sokakları sular altında bıraktı. Altyapının hala yapılmadığı bölgelerde vatandaşlar Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ'ye sitemlerde bulundular.

  • 3621
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de dün gece başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fethiye’de hemen hemen tüm mahallelerde yer yer cadde ve sokaklar sular altında kalırken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Fethiye’de aşırı yağışın etkisi ile Yenimahalle, Ölüdeniz Mahallesi, Ovacık ve Hisarönü mevkileri, Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi ve Sanayi Sitesi'nde yer yer su birikintileri oluşurken vatandaşlar altyapı eksikliğinden yakındılar. Suyla dolan yollarda bazı araçlar yolda kalırken, sürücüler de kuvvetli yağış nedeni ile zor anlar yaşadı. Bazı okul ve evlerin bahçeleri de suyla dolarken; belediye ekiplerince tıkanan su giderlerinin açılması için çalışmalar yapıldı. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte Fethiye’de metrekareye 55 kilogram yağış düştüğünü kaydederlerken, bölgedeki yağışların Cuma günü sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiğini ifade ettiler. 

OVACIK VE HİSARÖNÜ’NDE CADDELER SU İLE DOLDU 
Öte yandan Ölüdeniz Mahallesi’nde Ovacık ve Hisarönü mevkilerinde cadde ve sokaklar dağlardan gelen sular ile dolarken, vatandaşlar buralarda da zor anlar yaşadı. Evlerinin çevrelerinde biriken suları vatandaşlar kendi imkânları ile tahliye etmeye çalışırken, bazı vatandaşlar da Fethiye Belediyesi ve MUSKİ yetkililerinden yardım istediler. Hisarönü Stat Caddesi’nde de yağmur sularından dolayı patlayan su hattından çevredeki evlerin bahçelerine sular girerken vatandaşlar bu bölgede de çözüm istiyoruz dediler. 

YENİ MAHALLE’DE SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYORLAR 
Fethiye/Yenimahalle 1166 Sokakta 86 yaşındaki Hanımdudu-Nazmi İrbikçi çiftinin evinin çevresi de şiddetli yağmurdan dolayı sular altında kalınca çiftin yardımına evlatları ve çevre sakinleri yetişti. Kod farkı nedeni ile hemen her yağmurda yağan sular çiftin evine dolarken, bu kez çift, komşuların yardımı ile tehlikeyi ucuz atlattı. Çiftin bulunduğu bölgedeki evlerde her yağışta sorun yaşandığı ileri sürülürken, köklü çözüm bulunması istendi. 

86 yaşındaki Nazmi İrbikci, “Hava yağmaya başladı. Mahallemizde altyapı olmadığı için su yön değiştirerek evimize girdi. Evimiz eski olduğu için göçme tehlikesi var. Fethiye Belediyesine müracaat ettik. Kepçe yol açarak su tahliyesi yaptı. Her yağmur yağdığında, su evimize giriyor. Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

Hanımdudu İrbikci ise gözyaşları içinde, “Evimiz her zaman su alıyor. Hastayım, artık su baskınlarınla mücadele edemiyorum. Oğullarım yardım ediyor. Onlarda olmasa su içinde kalacağız. Altyapının çalışmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ergün İrbikci, “Bizim en büyük sıkıntımız altyapı olmaması. Yağmur sularının önüne engel olunca, su yön değiştirip evlerimize giriyor. Vatandaş yağmurlarda rezil oluyor. Bunlara acilen çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Hüseyin İrbikci ise, “Belediye yetkililerine 15 gün önce ilk yağmurda bildirdik. Bu konuya hassasiyet ile ilgilenilmeli. Her yağmurda 86 yaşında vatandaşların evine su basıyor. Bizde sürekli ilgilenemiyoruz.  Burada 18 uygulaması yok. Altyapı yok. Evimizi yükseltmemizi istiyorlar. Evimizi yükselteceğiz ama evrak istiyorlar. CİMER’e kadar şikâyette bulundum. Kanalizasyonlar evlere taşıyor. Vatandaşlar pislik içinde kalıyor. Mahallemizin altyapı sorunun çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bektaş Özsoy ise, “Her yağmurda komşularımızın evini su basıyor. Çöp konteynırları suyun yolunu kesiyor, su da evlere taşıyor. Yeni mahalle 2 bin nüfuslu büyük bir mahalle. Yeni mahalleye gerekli yatırımlar yapılmalı. Fethiye Belediyesinden yardım bekliyoruz” dedi.
 

METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ
METREKAREYE 55 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Bakmadan Geçme