FETHİYE'DE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER DE OKULLU OLDU

2019-2020Eğitim Öğretim yılı başlarken, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaşayan yabancı uyruklu çocuklar da okullu oldu. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okullarda yaklaşık 150'ye yakın yerleşik yabancı vatandaşların çocukları da okulla buluştu. Ölüdeniz İlk ve Ortaokulu'nda 30 civarında öğrenci, yeni eğitim öğretim yılına başlarken, ilk kez okullu olan öğrenciler de Türkçe öğrenmeye başladı.

  • 5497
FETHİYE'DE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER DE OKULLU OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitimöğretim yılına girilirken, Fethiye’de eğitim-öğretim gören öğrenciler de okullu oldu. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okullarda 150’ye yakın yabancı uyruklu vatandaşların çocukları da okulla buluştu. Fethiye’de en fazla yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı Ölüdeniz Mahallesi’ndeki ailelerin çocukları da ilk gün okula koştu. Yıllar önce Türkiye'ye gelerek Ölüdeniz Mahallesi'ne yerleşen kimi bir Türk erkeği ile evlenen kimi de çalışmak için gelen yabancı uyruklu vatandaşlar, çocuklarını yöredeki devlet okulu ile özel okullara gönderdi.

Ölüdeniz İlk ve Ortaokulu’nda yaklaşık 30 öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Fethiye'de resmi ve özel okullarda Türk çocuklarıyla beraber İngiltere’den Almanya’ya, Rusya'dan Belçika’ya ayrıca Güney Afrika’dan pek çok yabancı uyruklu vatandaşların çocukları da eğitim öğretim görmeye başladı. Ölüdeniz İlk ve Ortaokulu’nda çocuklar sabah okula geldiklerinde sıralarında ücretsiz kitaplarını da bulunca büyük sevinç yaşadı. Yabancı uyruklu öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle “Hoş geldiniz” diyen Okul Müdürü Engin Yiğit, ''Eğitiminizi en iyi şekilde yaptırmak için tüm öğretmen arkadaşlarla büyük çaba harcayacağız'' dedi.
8. sınıf öğrencisi Lara Sofia Gümüş, okulu çok sevdiğini arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmaktan mutlu olduğunu söyledi. İngilizce Öğretmeni olmak istediğini ifade eden Gümüş, “Atatürk dünyanın en büyük lideri. O vatanı kurtarmasaydı, biz bugün burada olamazdık” dedi. Şirin Elizabeth Gürsoy ise Türkiye’de okumaktan çok mutlu olduğunu belirtip, “İleride aşçı olmak istiyorum” dedi. Rus uyruklu Timur Elmas ise okulun açılmasını dört gözle beklediğini ifade ederek, “Okuluma ve öğretmenlerime kavuşmaktan çok mutlu oldum” dedi. Melisa Somyürek ise “Öğretmen ve arkadaşlarımı kavuşmaktan dolayı çok sevinçliyim” diye konuştu.

 

Minik öğrenciler ise “Okullu olmaktan dolayı keyifliyiz” dediler.

Bakmadan Geçme