Fethiye'de vaka sayıları düşüyor

Haftalardır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte Fethiye ve Seydikemer'deki pozitif vaka sayılarında oldukça düşüş yaşandığı belirtildi. Tedbirlere uyulması ve gevşetilmemesi istenirken, Fethiye Devlet Hastanesi'nde daha önce 3 ayrı serviste 100'e kadar hasta sayısının tek servise gerilediği öğrenildi. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması haritasında önceki haftalarda kırmızıya boyanan bölgeler mavi ve yeşile dönüştüğü görüldü.

  • 5380
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de vaka sayıları düşüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haftalardır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte; Fethiye ve Seydikemer’deki vaka sayılarında düşüş olduğu öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi Pandemi Yoğun Bakım Servisi’nde yatan hasta sayısının 20 ile 30 arasında değiştiği belirtilirken, yoğun bakımda ise 5 hastanın bulunduğu öğrenildi. Sağlık personelindeki aşılama ile haftalardır devam eden tedbirlerin, vaka sayısında düşüşe neden olduğu kaydedildi. Pozitif vaka sayısının giderek düştüğü, geçtiğimiz günlere oranla iyice gerilediği ifade edilirken; Devlet Hastanesi’ndeki 3 ayrı pandemi servisinde 100’e kadar hasta tedavi görmüştü. Şu günlerde tek serviste günde ortalama 20 ile 30 arasında hasta tedavisi yapıldığı belirtildi. Fethiye Devlet Hastanesi ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurumlarda kalan ve görevlilere aşı uygulaması yapılmıştı. Fethiye Devlet Hastanesi aşı servisinde de sessizlik hakimdi. 

Geçtiğimiz dönemlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması haritasında tamamen kırmızıya bürünen Fethiye’nin; şu günlerde mavi ve yeşile döndüğü gözlendi. Fethiye Devlet Hastanesi yetkilileri vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeleri hususunda uyarıları tekrarlayıp; “Haftalardır uygulanan tedbirler sonuç veriyor. Gevşemeden tedbirlere uymak zorundayız” ifadelerini kullandılar.  

Fethiye'de vaka sayıları düşüyor
Fethiye'de vaka sayıları düşüyor

Bakmadan Geçme