FETHİYE'DE ÜRETİCİLERE KALINTI EĞİTİMİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan 'Soframızda Pestisit kalıntısı istemiyoruz' projesi kapsamında üreticilere eğitim verildi.

  • 584
FETHİYE'DE ÜRETİCİLERE KALINTI EĞİTİMİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'deki salı ve cuma pazarlarında kendi ürettikleri sebze ve meyveleri satan pazarcı esnafına yönelik yapılan toplantıda yetkililer pestisit kalıntısı konusunda uyarıldılar. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen uzmanlar, tarımsal ürünlerde ilaç kalıntısının olmaması konusunda bir kez daha bilgilendirildiler.

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısına salı ve cuma pazarlarında sebze ve meyve üretimi ve satışı yapan 150'ye yakın pazarcı esnafı katıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Soframızda Pestisit kalıntısı istemiyoruz' projesi ile üreticiler ve pazarcı esnafı bilgilendirildi. Toplantıya katılan üretici ve pazarcı esnafına bitki koruma ürünlerinin güvenli kullanımı ve bitki besleme konularında uzmanlar tarafından bilgilendirme gerçekleştirildi. Sebze ve meyve üretimi ile satışı yapan bu üreticilere ürünlerde zirai ilaç kalıntısı olmaması için yetiştirilen ürüne ruhsatlı tavsiye edilen dozda uygulama yapmaları ve bekleme süresine uyduktan sonra ürünlerini hasat ederek pazara sunmaları konularında bilgiler verildi. Hasat öncesinde, hasat sırasında ve hasat sonrasında zaman zaman denetim amaçlı numunelerin alınıp olumsuz durumların tespit edilmesi halinde idari yaptırımların uygulanacağı da hatırlatıldı. Toplantıda üreticilerin soruları da cevaplandırıldı.

 

Bakmadan Geçme