• Haberler
  • Asayiş
  • Fethiye'de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Çocuğun Acılı Ailesi Konuştu

Fethiye'de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Çocuğun Acılı Ailesi Konuştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 29 Temmuz 2024 tarihinde Şehit Fethi Bey Caddesinde meydana gelen trafik kazasında 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybeden Asım Bulut Ertürk'ün acılı ailesi görülecek ikinci duruşma öncesi açıklamalarda bulundu.

  • 840
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Çocuğun Acılı Ailesi Konuştu

Fethiye Patlangıç Mahallesi Şehit Fethi Bey Caddesi üzerinde 29 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü 15 yaşındaki Asım Bulut Ertürk hayatını kaybetmişti.

Kazayla ilgili ilk duruşma 15 Ağustos günü Fethiye 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Duruşmaya tutuklu olan S.Y.  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılmıştı. Görülen duruşmada  dava mahkeme kararıyla 12 Eylül Perşembe günü saat 14:30’da Fethiye 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

“Adaletin yerini bulmasını istiyoruz”

Mahkemeye günler kala aile adaletin yerini bulmasını talep ediyor. Baba Umut Ertürk olayın kapanmasını istemiyoruz dedi. Ertürk: “45 gün önce Sanayi Köprüsü yakınında trafik kazasında oğlumu kaybettim. Oğlum Asım Bulut Ertürk, 15 yaşındaydı. Ayın 15’ in de ilk duruşmaya çıktık. 2 gün sonra yani ayın 12’ de ikinci duruşmaya çıkacağız. Bu konuda bu olayın bu şekilde kapanmasını istemiyoruz. Suçluların gerekli cezayı almasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.”

“13 gün sonra oğlumun doğum günüydü”

Taziyeleri kabul ederken ikinci duruşma için adliyeye gitmenin zor olduğunu ifade eden anne Funda Tanış zor zamanlar geçirdiğini ifade etti. Tanış: “15 yaşındayken trafik kazasında oğlum vefat etti. 13 gün sonra oğlumun doğum günüydü. 16 yaşına girecekti. Fakat giremedi. Trafik kazasında ölümüne sebep olan kişinin 15 gün sonra yine bizi davaya sürüklemesi, o acının üstüne, benim daha gözyaşım kurumadan bizi hemen hazırlanmadan ilk davamıza girdik. Daha evde taziyeleri kabul ederken davalarla uğraşmaya başladım” dedi.

“Çarpan kişinin en yüksek cezayı almasını istiyorum”

Kazada vefat eden Asım Bulut Ertürk’ün teyzesi de dava için destek beklediklerini söyledi. Canan Köse “Yeğenimi 15 yaşında kaybettim ve çarpan kişinin en yüksek cezayı almasını istiyorum. Onun içinde 2 gün sonra mahkememiz var. Herkesin desteğini bekliyorum. 12 Eylül 14.30 Da dava var” şeklinde konuştu.

İddiaları Yalanladılar

 Kazanın ardından asılsız iddiaların ortaya çıktığını ifade eden baba Umut Ertürk: “ İddialara göre karşı taraf 4 milyon tl para teklif etmiş ve biz bunu kabul etmişiz bu şekilde dedikodu duyuyoruz çevreden bizim acımız taze ve böyle bir şey söz konusu olamaz tamamen yalan, iftira sadece alabildiği en ağır cezayı almasını istiyoruz”dedi.


.

 

Bakmadan Geçme