Fethiye'de Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Uçuş Okulu olarak yetkilendirilmiş Termaldrone Savunma Sanayi ve Dronehane İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Platformu olarak Fethiye'de İHA-0 ve İHA-1 Drone Pilotu Eğitimi gerçekleştirildi.

  • 1394
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de yine yoğun bir katılımla İHA0 ve İHA1 Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi düzenlendi. Pandemi döneminde yapılan eğitim döneminde bütün önlemler alınarak düzenlenen kursta, dersler 10’arlı gruplar halinde bölünerek organize edildi. Toplam 4 gün süren bu eğitime değişik sektörlerden katılımlar oldu. Eğitim alanında müfredata uygun bilgiler, talimatnameler ve yasal mevzuatların anlatıldığı drone eğitimine 1’i kadın 10 kişi katıldı.  Eğitimde birden fazla Drone modeli ile pratik bilgiler aktarıldı. Kursiyerlerin çok ilgili olduğu görünen bu eğitimde talep devamlılığın sağlanması yönünde tüm katılımcılar aldıkları eğitimden memnuniyetlerini belirtirken, Fethiye'de yapılan en detaylı İHA eğitimi olduğu ifade edildi. 
Termaldrone Savunma Sanayi’ne bağlı Dronehane Eğitmeni Emre Çiftçi yaptığı açıklamada “Dronehane olarak sadece İHA ile ilgili bilgiler değil, video nasıl çekilir, çekim teknikleri gibi birçok tekniğini de öğretiyoruz. Kursiyerler droneları canlı olarak görüp inceleme şansı ve bünyemizde yapılan model uçakları görerek inceleme şansı yakalıyor. Elektrik, batarya ve yakıtlı sistemlerden bahsederken sadece döner kanat İHA Drone’lardan değil, sabit kanatlı modellerden de bahsediyoruz. Sektörün her alanınında kullanılan cihazlara ve bu alanlardaki kurgu, grafik ve alakalı dallara değindiğimiz için Dronehane ‘de yetişen pilotlar bilinçli oluyor. Sportif veya Amatör Sınıfta da olsa Hobiden değil, Harbiden uçuyorlar. Ayrıca hiçbir İHA aracı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü veya mülki idari amirliklerden izin almadan uçamaz” şeklinde ifadeler kullandı. 
Drone eğitimine katılan kursiyerlerden Betül Hanım, “Böyle bir kurs imkanına Fethiye’de ulaşabildiğim için çok mutluyum. Güzel bir eğitim aldık. Kurs olarak tecrübeli ve çok ilgililer. Hepsine teşekkür ediyorum. Drone için uygulayacağım birçok alan var. Eşimle birlikte doğa sporları yapıyoruz. Doğa çekimleri yapacağız. Aklımızda birçok proje var. İnşallah projelerimizi gerçekleştirebiliriz” diye konuştu. 


 

Fethiye'de Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi
Fethiye'de Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi
Fethiye'de Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi
Fethiye'de Ticari İHA Drone Pilotu Eğitimi

Bakmadan Geçme