Fethiye'de Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi'nden İlk Mahsuller Alındı

Fethiye Belediyesi ile S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde yapımı tamamlanan Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi'nden ilk mahsuller alındı.

  • 2838

Kooperatif Başkanı Çiğdem Karaca, ilk mahsulleri hediye olarak Fethiye Belediyesi’nin birim amirlerine vererek, “Okulöncesi öğrencilerimize her gün taze ve ücretsiz yumurta dağıtımına başlayacak Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Halk plajları, halk evleri gibi birçok sosyal belediyecilik projesine imza atan Fethiye Belediyesi, Tavuk Yumurtası Üretim Tesisini de geçtiğimiz günlerde Fethiye’ye kazandırmıştı. Serbest gezen tavuklardan elde edilen doğal ve sağlıklı yumurtaların ilk mahsulü alındı. Günlük taze yumurtalar her gün, anaokulda eğitim gören çocuklara ücretsiz bir şekilde dağıtılacak.

“Personelin emekleri çok büyük”
Fethiye Belediyesi’ndeki birim amirleri ve çalışan personelin Dino Yumurta Üretim Tesisi’nde büyük emeği olduğunu dile getiren Kooperatif Başkanı Çiğdem Karaca, “İlk mahsullerimizi, üstünde birim müdürlerimizin ismi yazılı şekilde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza verdik. Hepsinin bu projede emekleri var. Tek tek teşekkür ederim” dedi.

“Dimdik ayaktayız”
Çiğdem Karaca; “Fethiye Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği başkanlığı görevindeyim. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin de kurucu başkanıyım. FETAV yönetim kurulu üyesiyim. Doğa ve Deniz’in annesiyim. 27 yıl sonra emekli olmuş, İngilizce öğretmeniyim. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın eşiyim. Bu sıfatların gerektirdiği misyon ve vizyon dahilinde gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla görüşmek benim asli görevimdir. Kadınlar ve çocuklar için yaptığım her çalışmada bana destek olan herkese teşekkür ederim. Devletimizin de ‘kadına şiddeti önleme’ çalışmalarını yakından izliyoruz. Biraz önce saydığım sıfatlar dahilinde destek oluyoruz. Bunun karşısında kadın düşmanı olan hastalıklı beyinlere, kadınlara had bildirmeye çalışan insanlara karşı dimdik ayakta duruyoruz” diye konuştu.

Belediye çalışanlarına teşekkür etti
Çiğdem Karaca konuşmasını şu şekilde devam etti; “4 yıl önce kurulduğumuzda en büyük desteği müdürlerimizden aldık. Bizler özellikle kadınlara ve çocuklara ulaşmak için yola çıktık. Bu konuda birçok projeye imza attık. Bugün de bizlerin her zaman yanında olan değerli belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum”

Bakmadan Geçme