• Haberler
  • Turizm
  • Fethiye'de Tatil: Fethiye'de Tatilde Neler Yapılır?

Fethiye'de Tatil: Fethiye'de Tatilde Neler Yapılır?

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve dünyaca ünlü Ölüdeniz plajına ev sahipliği yapan Fethiye, her yaz sezonunda tatilciler tarafından tercih ediliyor.

  • 1121
Fethiye'de Tatil: Fethiye'de Tatilde Neler Yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ve dünyaca ünlü Ölüdeniz plajına ev sahipliği yapan Fethiye, her yaz sezonunda tatilciler tarafından tercih ediliyor. 


Fethiye’de tatil yapmak misafirlerini deniz, kum, güneş, doğa turizminin yanında tarihiyle de medeniyetler arası ir yolculuğa çıkartıyor. Tatil rotasında bir defa Fethiye’ye yer verenler bu eşsiz turizm cennetinden vazgeçemiyor. Her geçen yıl Fethiye müdavimlerinin sayısı hızla artmaya devam eden Fethiye’de tatil yapmak benzersiz ayrıcalıklar sunuyor. 


Bu makalemizde Fethiye’de tatil yapmak isteyenler için en popüler Fethiye aktivitelerini sıraladık:

 

Ölüdeniz


Türkiye'nin büyüleyici güzelliğe sahip yerlerinden biri olan Ölüdeniz gerek efsaneleriyle gerekse gerçekleriyle ve yaşanmışlıkları ile mükemmel bir doğa harikası olarak varlık göstermektedir. Sıcacık yaz aylarında şehirlerden uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği ve huzuru bulduğu bir yer olma niteliği barındırıyor. Hem zümrüt yeşili hem de turkuaz mavisiyle ziyaretçilerini büyüleyen bir atmosfer barındırıyor. Varlık göstermiş olduğu süreçler boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Ölüdeniz, her dönemde farklı bir isimle anılmıştır. Likyalılar döneminde Güneş Diyarı adını almış olan Ölüdeniz, Ortaçağ'a gelindiğinde ise Uzak Diyarlar adıyla anılmıştır. Türkiye'nin göz kamaştıran doğal güzelliklerini içerisinde barındıran Ölüdeniz'e ulaşım son derece kolay ve rahat sağlanabilir niteliktedir.

 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?

Yamaç Paraşütü


Fethiye’de tatil yapmak için gelenlerin unutulmaz bir deneyimle tatilini taçlandırdığı aktivitelerin başında yamaç paraşütü geliyor. Babadağ’ın zirvesinden dünyaca ünlü Ölüdeniz’in büyüleyici manzarasına doğru yapılan uçuşlar en popüler Fethiye aktiviteleri arasında yer alıyor. Fethiye'de yamaç paraşütü uçuşları Ölüdeniz mahallesinde bulunan Babadağ 1965 metre pistinden gerçekleştiriliyor. Çift kişilik tandem yamaç paraşütü uçuşları, havanın uygun olduğu her gün T2 lisanslarına sahip pilotlar tarafından yapılıyor. Uçuşlar yaz kış 12 ay boyunca devam ediyor.

 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?

Kayaköy


Fethiye’de tatil yapmak için gelenlerin ziyaret etmeden gitmediği Hayalet köy olarak da bilinen Kayaköy’dür. Merkeze yalnızca 8 km mesafede yer alan bu köy, Likya döneminden çeşitli kalıntıları da barındırıyor. Oldukça eski bir yerleşim yeri olmasının izlerini her detayda görebilirsiniz. Çeşitli nedenlerle zamanında terk edilmiş bir köy olduğunun izlerini de net bir şekilde görmeniz mümkün oluyor. Sonbaharda sabah erken saatlerde sisler altında kalan manzarası görülmeye değer.

 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?

12 Adalar Tekne Turu 


Fethiye’de tatil planlarının olmazsa olmazı diyebileceğimiz aktivitelerden biri tekne turlarıdır. Özellikle 12 Adalar tekne turu ile Fethiye’nin mavi sularında ve benzersiz koylarında keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Fethiye’yi tercih eden yerli ve yabancı turistlerin ilk katıldıkları aktivitelerden biri olan tekne turları Fethiye’nin en güzel koylarını gezme ve benzersiz koylarda Ege’nin serin sularında denize girme imkânı sunuyor. Tekne turu kapsamında karadan ulaşım sağlanamayan Yassıca Ada, Kızıl Ada ve Tavşan Adası gibi ender güzellikteki adaları da görme şansınız oluyor. Aynı zamanda plajlardan ziyade daha derin sularda yüzmek isteyenlerin de seçimini bu turlardan yana yaptığını belirtelim. Turlar günübirlik düzenleniyor ve öğle yemeği de tur kapsamında misafirlere sunuluyor. 
 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?


Kabak Koyu


Fethiye’de tatil yapmak çeşitli ayrıcalıklar sunuyor. Dolu dolu eğlencelere ev sahipliği yapan Fethiye de aynı zamanda sessiz sakin ve huzurlu aktivitelerde yapmak mümkün. Kabak Koyu Doğa ile baş başa zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercihi konumunda. Kabak Koyu, Fethiye merkeze sadece 8 km uzaklıkta bulunan bir koydur.  Kamp yapmak, Doğa yürüyüşü yapmak ve denize girmek istiyorsanız Kabak Koyu’na Faralya Köyü’nden yürüyerek de ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?


Kelebekler Vadisi


Fethiye’de tatil yapmak size eşsiz manzaralar sunacaktır. Kelebekler vadisi Gün batımı sevenlerin muhteşem manzara eşliğinde seyre dalabilir. Sit alanı ilan edilen bu muhteşem bölgeye, hem kendi aracınızla hem minibüslerle hem de tekne turları ile kolayca ulaşılabilirsiniz. 


Likya Yolu


Fethiye’den başlayan Likya Yolu Antalya’ya kadar uzanır. Likya Yolu,  555 km uzunluğa sahiptir. Fethiye’de tatil yapmak doğaseverlere tarihi kalıntılar arasında dünyanın en ünlü yürüyüş yolunda yürüyüş yapma imkânı sunuyor.  Likya Antik Kenti kalıntıları bu yolda yürürken size eşlik ediyor ve kendinizi tarihe yolculuk ediyormuşçasına hissetmenizi sağlıyor.  Likya Yolu Rotasında Kelebekler Vadisi, Patara Plajı, Demre, Tahtalı Dağı gibi önemli turistik yerler de bulunuyor. 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?


Saklıkent Kanyonu


Saklıkent Kanyonu, Fethiye’ye en yakın ilçe konumunda bulunan Seydikemer ilçesinde yer alıyor. Saklıkent Kanyonuna Fethiye merkezden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Saklıkent Kanyonunda yaz aylarında içinizi serinletecek serin sular arasında yürüyüş yapabilirsiniz. Bu suların pek çok rahatsızlıkla mücadeleye destek verdiğine inanılıyor. Kanyonun 16 km uzunluğa sahip olduğunu ve kayalık bir bölge olduğunu da belirtmekte fayda var.  Adrenalin tutkunları için Saklıkent Kanyonu rafting turları da mevcut. Saklıkent Kanyonuna giderken parmak arası terlik yerine taşlık ve kaygan zeminde daha korunaklı bir tercih yapmanızı öneririz. 

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri: Fethiye'de Neler Yapılır?


Jeep Safari Turları


Jeep safari aktiviteleri Fethiye’de tatil yapmak isteyenler tarafından tercih edilen eğlenceli aktiviteler arasında yer alıyor. Bir gün önceden yerinizi ayırtmanız gereken aktivitenin rotası gün boyu sürüyor. Bu sayede Tlos Antik Kenti ve Yaka Park gibi bölgeleri de keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda Saklıkent Kanyonu’nu da görme şansına sahip oluyorsunuz.

 

Bakmadan Geçme