• Haberler
  • Çevre
  • Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

Fethiye'de, Ekim ayında havalar yaz ayını aratmıyor. Güneşli günleri fırsat bilen yerli ve yabancı vatandaşlar Ördek adası'nda yazdan kalma günlerin tadını çıkarıyor.

  • 83

Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

Fethiye’de denize karşı kahve içmek için Ördek adasını seçen vatandaşlar güneşin ve denizin keyfini doyasıya çıkardı. Vatandaşlardan Behice Şahin “Burası çok güzel. Türkiye’nin birçok yerinde gezdim. Buraya gelince bir yaz kalınır dedim ve dediğim senede yazlığımızı aldık. Ben 51 senedir Almanya’dayım. Kendim Amasyalıyım. 6 ay kalabiliyorum. Alman değil Türk pasaportum olduğu için fazla izin yok. 6 ayı dolduruyorum, gidiyorum. Çocuklar geliyor sırayla. Evet alınır dedik. Çünkü orada deniz yok. Orada yeşil ırmak var. Burayı tercih ettik. Çok yer gezdik Türkiye’de ama buraya bayıldım. 12.ayın başında falan giderim. Şimdi gidince Almanya’da kalorifer yakacağım. Çocuklar gel diyor” şeklinde konuştu.

Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

“Ekim ayının ortasına geldik ama Fethiye hava çok sıcak”

Sıcak havayı değerlendiren vatandaş Çağlar Kurtay sıcaklara dem vurdu. “Ekim ayının ortasına geldik ama Fethiye hava çok sıcak ve bence bu iyi bir şey değil. Bana mevsimler artık zamanında yaşanmıyor gibi geliyor. Biz de izin günlerimizde çok sıcak diye deniz kenarına, Ördek Adasına geldik ve kahve içiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

“Sıcak havalar biz turizmciler için iyi”

Sıcak havadan bir yandan şikayet ederken bir yandan da işleri için iyi olduğunu ifade eden Kurtay, sıcaklara alışamadık dedi. “Fethiye’ ye iş için geldik, turizm ile uğraşıyoruz ve yerleştik. Sıcaklara alışamadık, bizi çok yoruyor. Ben Ölüdeniz’ deyim, eşim Ovacık’ta çalışıyor. İnsanlar buraya sıcak olduğu için geliyor ama mevsiminde yaşanan sıcak değil bu bence. Tabi ki işimiz için gelsinler diyoruz ama bize değişik geliyor.”

Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

“Bu sene turizm biraz düşüktü”

Tavşan adasında esnaf olan Haydar Altunay, uzayan güneşli günlerden nasibimizi alıyoruz dedi. “Yeter be çok fazla bir şey beklemiyoruz zaten. Bize yeter her şey çok güzel. Bu sene turizm biraz düşüktü. Ama ona rağmen biz memnunduk. Biz yeteri kadar kazandık diyelim. İnsanlar memnun biz memnunuz. Çay , kahve, milkshake, meyve suları, gazlı içeceklerimiz yok. Zararlı şeyler satmıyoruz. Daha çok türk kahvesi. Bu tarz şeyler” dedi.

Fethiye'de Sonbahar Güneşi, Yaz Tadında Yaşanıyor

 


 

Bakmadan Geçme