Fethiye'de seracılar don nöbetinde

Soğuk hava nedeniyle Fethiyeli seracılar, domateslerini don tehlikesinden koruyabilmek için seralarda sabahlamaya başladı.

  • 699
Fethiye'de seracılar don nöbetinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava Fethiye'de de etkili olunca örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan çiftçiler, seralarında nöbet tutmaya başladılar. Seralarında kurdukları soba ve ısıtma sistemleriyle ürünlerini dona karşı korumaya çalışan çiftçiler, sabaha kadar don nöbeti tuttu.
Fethiye'de hava sıcaklığı, gece saatlerinde 0 dereceye kadar düşünce üreticiler, don nöbetine başladı. Üreticiler, dün akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmeye başladığını görünce ürünlerini korumak için harekete geçti. Seranın girişine astıkları termometrelerde sıcaklığın 0 dereceye düştüğünü gören üreticiler, odun attıkları sobaları ateşleyerek sıcaklığı korumaya çalıştı. Karaçulha, Çamköy, Patlangıç, Kargı Mahalleleri’nde domates, patlıcan ve kabak yetiştiriciliği yapan çiftçiler, gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle seralara kurdukları sobaları yakarak, zirai dona karşı önlem aldı. 
Seraların farklı noktalarına astıkları termometrelerle ortamın ısısını ölçen çiftçiler, sabahın ilk ışıklarına kadar sobaları yakmaya devam ettiler. Serasından yakında hasat yapacağını belirten çiftçiler “Ürünlerimiz zarar görmesin diye erkenden sobayı yaktık. Sabaha kadar zirai don nöbeti tuttuk" ifadelerini kullandılar. 
 

Fethiye'de seracılar don nöbetinde
Fethiye'de seracılar don nöbetinde
Fethiye'de seracılar don nöbetinde

Bakmadan Geçme