Fethiye'de sağlık çalışanları aşı oldu

Korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında Türkiye'de ilk aşı uygulama çalışması başlarken, Fethiye'de de sağlık çalışanları aşı oluyor. Fethiye Devlet Hastanesi'nde oluşturulan Covid-19 Aşı Uygulama Odalarında aşılama çalışmaları başladı. Randevu sistemi kapsamında aşı çalışmalarına sağlık çalışanları tek tek randevu alarak aşılarını yaptırmaya başladı.

  • 1848

Kullanım onayının gelmesi ile birlikte aşı uygulaması 81 ilde başladı. Sağlık personeli ile başlayan aşılama çalışması daha sonra belirlenen öncelik sıralamasına göre yürütülecek.
Çin’de üretilen korona virüsü aşısı CoronaVac’a acil kullanım onayı verildiği bildirildi. Uygulama kapsamında ilk aşıyı Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu olurken, diğer doktorlar ve görevli sağlık çalışanları da aşılarını yaptırdı. 

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu yaptığı açıklamada, “Temin edilen aşıların yapılmasına başlandı. Bugün personelimizin yüzde 50’sinin aşısını yapacağız. Birkaç günlük süreçte de tamamlamayı hedefliyoruz. İlçemizde bulunan eczacılar, diş hekimleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 112 Acil personellerimizin de aşılarını yapmaktayız. Organizasyonumuzu güzel bir şekilde oluşturduğumuz için sorunsuz bir şekilde aşılamamızı tamamlayacağız. Aşımı da az önce yaptırdım. Herhangi bir yan etkisi yok. Halkımızın da aşıları geldiği zaman yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme