FETHİYE'DE POZİTİF VAKA SAYISI TIRMANIYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye ve bölgemizde de korona virüsüne dayalı olarak pozitif vaka sayısı tırmanıyor. Yapılan tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen virüsün yayılmaya devam ettiği öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi pandemi bölümündeki pozitif vaka sayısının 30'u aştığı kaydedildi. Yetkililer maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladılar.

  • 63660
FETHİYE'DE POZİTİF VAKA SAYISI TIRMANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüsü vakaları Fethiye’de de tırmanıyor. Kurban Bayramı tatili, düğünler, taziyeler ve asker uğurlamalarının yanı sıra pazar yerleri ile plajlardaki yoğunluklardan dolayı tüm tedbirlere rağmen Kovid-19’un artışı bir türlü önlenemiyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın pandemide birinci dalganın ikinci pik açıklaması ve önlemlerin arttırılması, bazı kısıtlamaların getirilmesi üzerine tüm vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını aksatmaması gerektiğini ifade etti. 

Fethiye’de Devlet Hastanesi’nde pandemi bölümünde pozitif vaka sayısının 30’u aştığı öğrenilirken; yoğun bakım servisinde 9 hastanın tedavi görmekte olduğu öğrenildi. Pozitif vakalarla birlikte Kovid-19 şüpheli hasta sayısının da 40’ı aştığı ifade edilirken; doktorlar ve sağlık görevlilerinin bu hastaları iyileştirebilmek için yoğun bir çaba sarf ettikleri de öğrenildi. Hayat Eve Sığar uygulamasında Fethiye’de başta Salı Pazarı olmak üzere bazı noktalarda yüksek risklerin artması dikkat çekerken, Fethiye balık halinde ve çevresindeki işletmeler polis ve sağlık ekipleri tarafından Kovid-19 tedbirleri hatırlatılıp; işletmelere uyarılar yapıldığı da öğrenildi. Balık halinde hemen her akşam canlı müzik yapan fasıl ekibinin de uyarılıp, restoran restoran dolaşmamalarının istendiği ifade edildi. Bu arada Fethiye’de ünlü bir kebapçının çalışanlarından birisinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine işletme geçici bir süre kapandı. İşletme sahipleri sosyal medyadan müşterilerine duyuruda bulunurken, yine Fethiye’de bazı işletmelerin de Kovid-19 nedeniyle kapandığı iddiaları öne sürülse de böyle bir olayın olmadığı belirtildi. 

Uzmanlar, Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de pozitif vakaların arttığına dikkat çekerek; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmasını istediler. Fethiye Kaymakamlığı’nın önümüzdeki günlerde maske ve sosyal mesafe denetlemelerini arttıracağı öğrenildi. 

   
 

FETHİYE'DE POZİTİF VAKA SAYISI TIRMANIYOR
FETHİYE'DE POZİTİF VAKA SAYISI TIRMANIYOR
FETHİYE'DE POZİTİF VAKA SAYISI TIRMANIYOR
Yorumlar 2
Mustafa KARAAHMETOĞLU 03 Eylül 2020 21:01

Öncelikle teşekkür ederim. Camii Mahallesi Camii Parkında maalesef hemen hemen hiç kimse alınan tedbirlere uymuyor. Park içerisinde basketbol sahası var. Burada yetişkinler ve çocuklar basketbol oynuyor ne mesafe ne de maske var. Çocuk parkına çocuklarını getiren anne-babalar ile çocukları da da maalesef maske yok. Geçtiğimiz günlerde CİMER üzerinden şikayette bulundum, şikayetim Belediye Başkanlığına iletilmiş, bugüne kadar her hangi bir kontrol veya denetleme görmedim.

Rukiye Cetin 03 Eylül 2020 21:00

Tedbirler ve denetlemeler yeterli değil.Maske kollarında ve çene altında gezenler tesbit edilip cezalar uygulanırsa belki bu salgından daha az zayiat ile kurtuluruz.Uzgunum

Bakmadan Geçme