• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de Pati Kart Uygulaması: Sahiplenilen Köpeklere Belediyeden 1 Yıl boyunca Bakım

Fethiye'de Pati Kart Uygulaması: Sahiplenilen Köpeklere Belediyeden 1 Yıl boyunca Bakım

Fethiye Belediyesi, sokaklardaki can dostlarımızın hayatlarını koruma altına almak ve onlara güvenli yaşam alanı oluşturmak için çalışıyor. Fethiye Belediyesi şimdi de hayvansever vatandaşlarla hareket ederek, sokaktaki can dostlarını sahiplendirme işlemlerini teşvik amacıyla 'PATİ KART' uygulaması başlatıyor.

  • 338

Fethiye belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Ahmet Demir’in bu program kapsamında Fethiye’de sokakta bulunan sahipsiz köpeklerin daha hızlı bir şekilde sahiplendirilmesi olduğunu açıkladı.

Barınaklarda bulunan köpeklerin sahiplendirmek için de teşvik olacağının altını çizen Demir bu kartın tamamen gönüllülük esasıyla olacağını duyurdu. “Bu amaçla beraber barınakta bulunan sahipsiz köpeklerin sayısını hızlı bir şekilde azaltmak ve onları ailelerine kavuşarak mutlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmesini planlamaktayız. Bu kartın çalışma potansiyeli tamamen gönüllülük esasıyla olacak. Burada sadece sorumluluk belediyenin üzerinde olmasın, halkımızda bu işin içinde olsun istiyoruz. Bunun için de esnaflarımızda dâhil olsun istiyoruz. Halkımızın da bu işe gönül vereceğine inanıyorum çünkü halkının hayvanlar konusunda ne kadar duyarlı olduğunu da çok iyi biliyorum. Eğer bunları başarabilirsek bu konudaki problemleri yeni çıkan yasa ile beraber oluşabilecek aksilikleri önüne geçmeyi planlıyoruz.”

“Halkımızdan ve Esnafımızdan Destek bekliyoruz”

Uygulama ile ilgili çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Demir bu uygulamanın Fethiye için çok önemli olduğunu belirtti. “Çalışmalar devam ediyor. Umarım en kısa zamanda sonuçlandırırız. Bunu belli aşamaları var. Teknik aşamaları, bazı insanlarla görüşmelerimiz var. Bunları da sonuçlandırdıktan sonra sizlere daha detaylı bir şekilde ulaşacağız. Ama tabii bunun faydası bütün Fethiye’ ye olacaktır. Umarım hepimiz en güzel sonuçlarla karşılaşacağız.”

Sahiplenilen Köpeklere Belediyeden 1 Yıl boyunca Bakım

Ahmet Demir; “Kart sahipleri ile ilgili detay verelim. Planlamamız öncelikli esnaflardan gelecek gönüllülük esası ile indirimlerden faydalanması. Kartı ne kadar cazip hale getirirsek, sahiplenmek isteyen insanları biraz daha teşvik etmiş olacağız. Farklı meslek kurumlarından özellikle veterinerlik klinikleri, pet shop olur. Bunun dışında kafeler, restoranlar, oteller olur. Bunun bir sınırı yok. Ne kadar çok yer buna katılırsa buna o kadar özellik taşıyacaktır ve insanlar buna sahip olmak isteyecektir. Belediyemiz olarak da buradan sahiplenen köpeklere de 1 sene boyunca tedavileri ile alakalı destek sağlamayı planlıyoruz. Şuanda bu aşamadayız. Daha da detaylı bilgi netleştikçe vereceğiz.” Dedi.

Bakmadan Geçme