• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de Niyazi Mete Otizm Parkı İçin Hazırlıklar Sürüyor

Fethiye'de Niyazi Mete Otizm Parkı İçin Hazırlıklar Sürüyor

Fethiye Belediyesi ve hayırsever iş insan Niyazi Mete tarafından, otizmli bireylerin sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmeleri ve toplumla kaynaşmaları amacıyla planlanan 'Niyazi Mete Otizm Parkı'nda çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Fethiye'deki ilgili çeşitli kurum kuruluşlar, STK temsilcileri, otizmli birey aileleri ve gönüllüler ile Belediye hizmet binasında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.

  • 286

Fethiye'de Niyazi Mete Otizm Parkı İçin Hazırlıklar Sürüyor

Doktorlar, hemşireler, konunun uzmanları, çeşitli branşlardan sporcular, psikologlar, resim ve müzik sanatçıları, otizmli bireylerin aileleri gibi çok geniş bir yelpazeden katılımcılarla gerçekleştirilen toplantıda, 2024 yılı bitmeden faaliyete geçirilmesi planlanan Niyazi Mete Otizm Parkı hakkında Belediye Başkanı Danışmanı Yavuz Topateş moderatörlüğünde bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan katılımcılar, proje hakkındaki çeşitli görüş ve tekliflerini dile getirirken, söz konusu Otizm Merkezi’nin Fethiye ve civar ilçeler için hem büyük bir ihtiyacı gidereceği, hem de aynı zamanda Fethiye Belediyesi için çok önemli bir sorumluluğun yanı sıra, prestij kaynağı olduğu yönünde hemfikir olduklarını belirttiler.

Bu yıl bitmeden faaliyete geçmesi planlanan Niyazi Mete Otizm Parkı’nda otizmli bireylerin duyusal, motor ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor.

Otizm Nedir? Otizm, üç yaşından önce başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin çevresiyle sözel ya da fiziksel olarak uygun ilişki kuramamasına neden olan bir rahatsızlık olarak biliniyor. Otizm, sosyal etkileşim ile iletişime zarar veren sınırlı ve biçimsel olarak tekrarlanan davranışlara yol açıyor, beynin gelişimini engelliyor. Bugün iyibarıyla otizmin dünyada henüz tedavisi bulunabilmiş değil, ancak otizmli bireyler yalnızca kaliteli ve yoğun bir eğitimle toplumsal hayata entegre edilmeye çalışılıyor.

Bakmadan Geçme