Fethiye'de matbaacılık tarih oluyor

Fethiye'nin eski matbaacılarından Ömer Ali Yıldız, sektörün içinde bulunduğu zorlu süreci gözler önüne seriyor. Dijitalleşmenin hızla ilerlemesi ve çırak yetişme sorunuyla mücadele eden matbaa sektörü, Fethiye'de de varlığını sürdürmekte zorlanıyor.

  • 463
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de matbaacılık tarih oluyor

Fethiye'de matbaacılık tarih oluyor

Fethiye'de matbaa sektörü, dijitalleşme ve çırak yetişme sorunlarıyla karşı karşıya. İşlerin azalması ve eleman sıkıntısı, sektörün geleceğini belirsiz kılıyor. Bu durum, hem işletme sahipleri hem de bölge ekonomisi için önemli bir sorun olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan matbaacı Ömer Ali Yıldız, geçmiş yıllara göre işlerin düştüğünü söylüyor.

Fethiye'de matbaacılık tarih oluyor

“Sektör Durma Noktasında”

Matbaacı Ömer Ali Yıldız, “22 yıllık bir işletmede çalışıyoruz. Şuan ise memlekette yeni açılan bir matbaa yok. İşler ise git gide azalıyor. Çırak yetişmiyor ve eleman sorunu var. Fethiye’de bu meslek git gide bitiyor. Bu mesleğin son 5 yılı gibi geliyor. İşler ise gün geçtikçe azalıyor. Genelde otellere işler yapıyoruz. Ufak tefek diğer işler de oluyor. Geriye döndüğümüz zaman tüm gün çalışırdık fakat şuan iki saatlik bir çalışma gün içinde yeterli oluyor.”

Fethiye'de matbaacılık tarih oluyorFethiye'de matbaacılık tarih oluyor

Bakmadan Geçme