FETHİYE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Fethiye Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında bir araya gelerek yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarını görüştü. Kurban satış ve kesim yerlerini belirleyen komisyon pandemi tedbirlerine uyulmasını karara bağladı.

  • 4083
FETHİYE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELLİ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında bir araya gelerek yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarını görüştü. Kurban satış ve kesim yerlerini belirleyen komisyon pandemi tedbirlerine uyulmasını karara bağladı. Fethiye Kaymakamlığı, Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısına Kaymakam Muzaffer Şahiner’in yanı sıra Belediye Başkanı Alim Karaca, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Şaban Sarıkaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Ersin Kara ile diğer yetkililer katıldı. Toplantıda pandemi nedeniyle randevu usulü kesim yapılması, satış yerlerinde pazarlık yapılırken tokalaşma yapılmaması kararı alınırken küçükbaş hayvan kesim ücreti de 100 TL olarak belirlendi.
Toplantıda; Kurban Bayramı’nda ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların öncelikle dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine ve kestirmelerine dikkat etmeleri istendi. Kurban Bayramı’nda kesilecek hayvanların satışı ve hizmet etmek üzere kurban satış yeri olarak; Çatalarık Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan daha önceki yıllarda da canlı hayvan satış yeri olarak bilinen alanın ve Karaçulha Mahallesi Çalıca Köprüsü yanındaki kanal başının hayvan pazarı olarak belirlenmesine karar verildi. Kurban kesim yeri olarak; Fethiye’de Çatalarık Mahallesi’nde bulunan Çarıklı Et Entegre Tesisi’nde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık kesimi yapılabilecek, ayrıca 16 noktada yer alan celepler de hijyen kurallarına uygun olarak kesim yapabilecek. Bunun dışında park, meydan, cadde, sokak gibi umuma açık kurban kesimi için uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılamayacak. 
KÜÇÜKBAŞ KESİM ÜCRETİ 100 TL
Kurban Hizmetleri Komisyon kararı gereği küçükbaş hayvan kesim ücreti bu yıl 100 TL olarak belirlenirken büyükbaş hayvan kesim ücreti de 385 TL olarak kararlaştırıldı. 
COVİD-19 TEDBİRLERİNE UYULACAK
Fethiye’de kesim yerlerinde Covid-19 bulaşma riskini en aza indirmek için kurban kesim randevu sistemi uygulanacak. Satış ve kesim yerlerinde maske kullanılıp fiziki mesafe kurallarına uyulacak, satış ve kesim yerlerinin tüm girişlerinde ve içerisinde belirli mesafelerde el antiseptiği bulundurulup maskesi olmayanlara maske dağıtılması, Fethiye Belediyesi tarafından sağlanacak. Özel sektöre ait kurban satış ve kesim yerlerinde ise bu hizmeti özel sektör kendisi karşılayacak. Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde insan girişleri kontrollü sağlanacak. Satış yerlerinin giriş kapılarına ve uygun yerlere Covid-19’dan korunma önlemleriyle ilgili bilgilendirici tabelalar asılacak. Hayvan satış ve kesim alanlarına ateş ve solunum sıkıntısı olanların alınmaması ve bu mekanların girişlerinde vatandaşların ateşinin ölçülerek alınması gerçekleştirilecek. Müşterilerin hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları, tokalaşmanın olmaması için görevliler, kuralları devamlı hatırlatacak. 
 

Bakmadan Geçme