Fethiye'de ki kaçak villalar yıkılıyor

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan yapıldığı iddia edilen kaçak inşaatların yıkımlarına başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için start verildi. Faralya ve Yanıklar Mahalleri ile diğer mahallelerde yapılan kaçak inşaatlar yerle bir ediliyor. Aralarında villalarında bulunduğu inşaatlar jandarma gözetiminde yıkılmaya başlandı.

  • 9832
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de ki kaçak villalar yıkılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Faralya Mahallesinde 2 , Yanıklar Mahallesinde ise 1 olmak üzere 3 kaçak inşaat iş makinaları tarafından yerle bir edildi. Kaya Köy Mahallesinde de kaçak olduğu iddia edilen bazı yapılar sahipleri tarafından yıkılırken, Jandarma yıkım yapılan inşaat çevrelerinde önlem aldı. İmara aykırı olduğu tespit edilen yapılara yönelik denetimlerini sıklaştıran Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, planlı bir yapılaşma için çalışmalarını sürdürürken, kaçak yapılaşmayı tespit eden ekipler, tespit ettikleri kaçak inşaatları durdurup, yıkım kararını uygulamaya başladı. Bir süredir Kovid-19 salgını nedeni ile zorunlu olarak ara verilen kaçak yapıların yıkılması hakkındaki çalışmalar yeniden başlatılırken, turizmin önemli merkezlerinden Faralya Mahallesinde 2 kaçak villa yerle bir edildi. 
600’E YAKIN KAÇAK İNŞAAT
Edinilen bilgilere göre; Fethiye’nin Kaya Köy, Faralya ve Kirme Mahalleri ile diğer mahallelerde yer alan 600’e yakın kaçak inşaat ekiplerin titiz çalışması ile yıkılmayı bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm yapı kayıt belgelerini uydu görüntüleri üzerinden incelediği ve yasalara aykırı olarak hazırlanan yapı kayıt belgelerinin iptal edilip, yıkım işlemine geçildiği belirtiliyor. Yıkım işlemlerinin önümüzdeki aylarda arttırılacağı kaydediliyor. 
 

Bakmadan Geçme