FETHİYE'DE KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ

Türkiye'nin büyük bir bölümü yağışlı ve serin havanın etkisine girerken Fethiye'de adeta Kasım ayında pastırma yazı yaşanıyor. Yöredeki açık olan otellerde başta Rus turistler olmak üzere değişik ülkelerden gelen turistler denize girip Kasım güneşinde bronzlaşıyor. Yöredeki turistler, 'Ölüdeniz'de harika bir güneş ve deniz var. Keyfini çıkarıyoruz' ifadelerini kullandılar.

  • 1412
FETHİYE'DE KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonbahar mevsimi ile birlikte Türkiye’nin büyük bir bölümü yağışlı ve serin havanın etkisine girdi. Güneyde ise Fethiye ve Ölüdeniz’de yazdan kalma güneşli günler devam ediyor. Kasım ayında yöredeki turistler pastırma yazının keyfini yaşarken, değişik ülkelerden gelen paraşüt tutkunları Babadağ’dan bol bol uçuş yapıyor. 
Başta Rus turistler olmak üzere değişik ülkelerden Ölüdeniz’e gelen turistler ile yerli turistler denize girip Kasım güneşinde bronzlaşırken, Belceğiz mevkiinde açık olan otellerde pandemi tedbirleri altında konaklayıp yöredeki alternatif turizm hareketlerinden de yararlanıyorlar. Babadağ’dan uçuş yapmak için yöreye gelen yamaç paraşütü tutkunları güneşli güzel havanın tadını çıkarıp, Babadağ’dan bol bol uçuş yapıp adrenalin depoluyorlar. Denizin keyfini çıkaran tatilciler Kasım ayında Ölüdeniz’in harika olduğunu söylerken, yöre sakinleri de olta ile balık tutarak stres atıyor. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklığının 25 derece olarak ölçüldüğünü, deniz suyu sıcaklığının da 24.6 derece olarak ölçüldüğünü belirttiler.

Ölüdeniz’de balık tutan Ergün Kuyucak, havanın harika olduğunu belirtip, “Stres atmak için balık tutuyoruz. Ölüdeniz’de Kasım ayında güneş de deniz de çok güzel. Denize girenler, sıcak havanın keyfini çıkarıyor” dedi.
Eskişehir’den yakınları ile birlikte tatile geldiklerini belirten Fatma Tüysüz ise, “Bu yıl ikinci gelişimiz. Kasım ayında yaz gibi hava var. Ölüdeniz harika” diye konuştu. Yöredeki yabancı bir turist ise, “Fethiye’de güzel, güneşli havanın tadını çıkartıyoruz” şeklinde konuştu. 


 

Bakmadan Geçme