• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de Kadın Benzin İstasyonu Çalışanları Dikkat Çekiyor

Fethiye'de Kadın Benzin İstasyonu Çalışanları Dikkat Çekiyor

Muğla'nın Fethiye ilçesi Çalıca Mahallesi'nde bulunan bir benzin istasyonunda çalışan kadınlar, hem işlerine hem de müşterilere gösterdikleri özenle ilgi odağı oldu. Benzin istasyonu çalışanı Emine Köseoğlu, 'Fethiye dışından gelenler 'Bizim orada kadın benzin istasyonu çalışanı yok, ilk defa görüyoruz' diyerek şaşırıyorlar' dedi.

  • 1407

 

Fethiye'de Kadın Benzin İstasyonu Çalışanları Dikkat Çekiyor

Kadınlar, Fethiye’de farklı iş kollarında olduğu gibi benzin istasyonlarında da yer almaya başladı. Aile bütçelerine katkıda bulunmak ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmak isteyen yedi kadın, benzin istasyonunda görev yapıyor.

Fethiye'de Kadın Benzin İstasyonu Çalışanları Dikkat Çekiyor

Yaklaşık bir yıldır çalışan Emine Köseoğlu, başta market bölümünde görev almak için başvurduğunu, ancak benzin istasyonu çalışanı olarak çalışmaktan daha çok keyif aldığını belirtti. Köseoğlu, “İlk başta market bölümü için başvurmuştum. Benzin istasyonu çalışanı olup olamayacağımı bilmiyordum. Öğrenme sürecinde zorluk yaşadım, ama işi zevkli buldum. Neredeyse bir yıl oldu” şeklinde konuştu.

Fethiye'de Kadın Benzin İstasyonu Çalışanları Dikkat Çekiyor

"Kadın Çalışanlar Daha Güler Yüzlü"

Dışarıdan gelen tepkilerin büyük oranda olumlu olduğunu ifade eden Köseoğlu, 6-7 kadın çalışan olarak birbirlerine destek verdiklerini söyledi. Köseoğlu, “Fethiye dışından gelenler, ‘Bizim orada kadın benzin istasyonu çalışanı yok, ilk defa görüyoruz’ diyerek şaşırıyor. Tepkiler genelde olumlu oluyor. Kadın çalışanların daha güler yüzlü olduğu söyleniyor. Burada 6-7 kadın çalışıyoruz ve birbirimize destek oluyoruz. Tek kadın olsaydım zor olurdu, ama bu şekilde kadın dayanışması içinde çalışıyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme