Fethiye'de havalar ısındı: Görgül, 'Taklit güneş gözlüğü kullanmayın!'
Fethiye'de hizmet veren Osman Optik işletme sahibi Mahmut Kamil Görgül, güneş gözlüklerinin sağlık için önemine dikkat çekerek, 'Her aldığınız güneş gözlüğü, güneş gözlüğü değildir. Güneş gözlükleri ya polarize olur ya da UV kaplaması olur.' dedi.
“Taktik Güneş Gözlüklerini Kullanmayın”
Osman Optik işletme sahibi Mahmut Kamil Görgül, “Yavaş yavaş güneş yüzünü gösterdikçe güneş gözlüğü satışları çoğalmaya başladı. Ama her aldığınız güneş gözlüğü, güneş gözlüğü değildir. Güneş gözlükleri ya polarize olur ya da UV kaplaması olur. Göz sağlığı için çok önemlidir. Sağda solda, pazarda satılan taklit güneş gözlüklerini aldığınız zaman, gözünüze inanılmaz rahatsızlıklar oluşmasına sebebiyet verebilir. O yüzden toplumumuzun çok dikkat etmesi gerekir.
Vallahi, o uyduruk dediğimiz güneş gözlükleri güneş ışığını tamamen göze alır. Gözdeki yıpranmayı, göz numaralarının çoğalmasına sebebiyet veriyoruz. Her toplumda, her şeyde olduğu gibi, güneş gözlüklerinde de fiyatlar makul düzeyde olmakla birlikte arttı. 400 liraya da güneş gözlüğü var, 15.000 liraya da güneş gözlüğü var, 30.000 liraya da güneş gözlüğü var. Ama hepsi cam kalitesi olarak göz sağlığını koruyan gözlükler.
Bakmadan Geçme





