• Haberler
  • Ekonomi
  • Fethiye'de Halı Satışları Düşüşte… İngiliz Turistler Fethiye'yi Tercih Etmedi

Fethiye'de Halı Satışları Düşüşte… İngiliz Turistler Fethiye'yi Tercih Etmedi

Fethiye'nin Kesikkapı Mahallesinde halı esnafı, bu sezon turist yoğunluğunun beklentilerin altında kaldığını belirtti. Bölgenin tanınmış halı esnaflarından Emre Aslan, özellikle geçen sezona göre satışların önemli ölçüde azaldığını ifade etti. Aslan, 'Geçen sezon gelen turist sayısı bakımından daha iyiydi. Kilimlerimiz ve teknelere özel halı döşeme ve perde hizmetimiz var, ancak bu yıl işler durgun' dedi.

  • 609

"İngiliz Turistler Pahalılıktan Dolayı Gelmedi"

Geçen sezonun satış açısından daha verimli olduğunu belirten Emre Aslan, İngiliz turistlerin ekonomik nedenlerden ötürü Fethiye'ye gelmediğini söyledi. “Bazı dönemlerde yerli müşterilerimiz yoğunluk gösteriyor, ancak yabancı turist sayısının düşmesi nedeniyle işlerimiz geçen yıla kıyasla yarı yarıya azaldı. Bu sezon, özellikle yabancı turistlerde ciddi bir azalma oldu" diye ekledi.

“Turizmde Beklentiler Karşılanmadı”

Fethiye'de turizm sezonunun istenen seviyeye ulaşmadığını belirten Aslan, turizmdeki daralmanın yerel esnafa büyük etkisi olduğunu vurguladı. Özellikle halı ve kilim satışı gibi turistik ürünlerde düşüş yaşanırken, yerli turistlerin ilgisi de bu durumu kurtarmaya yetmediğini ifade etti.

Bakmadan Geçme