Fethiye'de Haftalık 4 Bin TL'ye Çırak Bulunamıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde esnaf ve sanayici çırak bulmakta zorlanıyor, işçi eksikliği üretimde aksamalara yol açıyor. Araç Kaplama ve Cam Filmi ustası Ersin Erol, gençlerin düşük ücretleri beğenmemesi ve çabuk para kazanma isteğinin çırak sıkıntısına neden olduğunu belirtiyor.

  • 1174

Fethiye'de Haftalık 4 Bin TL'ye Çırak Bulunamıyor

Fethiye’de araba severlerin sıkça yaptırdığı araç kaplama, hem dışarıdan gelen etkileri korumak hem de arabaların orjinalliğine zarar vermeden renk değişikliği yapmak için tercih edilen bir yöntem. Ancak son yıllarda bu sektörde çırak yetiştirilemiyor. Konu ile ilgili Araç Kaplama ve Cam Filmi ustası Ersin Erol, çırakların paraları beğenmediklerini ifade etti. Erol: “Bu işte çırak bulmak çok zor oluyor. Biz çırak bulamıyoruz ama zaten artık sanayide çalışacak çırak hiç bulamıyoruz. Haftalık 4.000 TL ye kadar veriyoruz ama çalışacak çırak bulamıyoruz” dedi.

Fethiye'de Haftalık 4 Bin TL'ye Çırak Bulunamıyor

“Üç günde bir şey öğrenemezsin”

Gelen çırakların birkaç gün kalıp işi öğrendiklerini iddia ettiklerini söyleyen Erol “Çünkü üç gün çalıştıktan sonra işi öğrenip kendilerine iş yeri açıyorlar. Üç günde bir şey öğrenemezsin” şeklinde konuştu.

Fethiye'de Haftalık 4 Bin TL'ye Çırak Bulunamıyor

“Yeni nesil kolay para kazanmak istiyor”

Eskiden çocukların meslek öğrenmek için ustaların yanında rica minnet girdiğini ve iyi ustaların seçerek çırak aldığını anlatan Erol “. Bizim işimiz ağır iş değil, tarlada sıcak altında çalışmıyorlar. Arabayı temizliyorlar, kaplama yaparken yardım ediyorlar. O yüzden asgari ücretin altında kalıyor. Ama yeni nesil kolay para kazanmak istiyor maalesef. Biz de maaşlar yine yüksek sanayi de o kadar da vermiyorlar. 1500-2000 arasında ücret veriliyor. Usta fiyatları ise günlük 800 ile 1250 lire arasında değişiyor, ona arkanızı dönüp iş yerini emanet ediyorsunuz. Tabii fiyatları farklı olmalı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme