Fethiye'de günlük 150 pozitif vaka

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25- 31 Aralık tarihleri arasında  korona virüs vaka sayısının en çok arttığı 10 ili paylaştı.Listede Muğla altıncı sırada yer aldı.Fethiye'de de her gün yaklaşık 150 pozitif vaka tespit edildiği öğrenildi.

  • 2727
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de günlük 150 pozitif vaka
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüs belası bir türlü bitmek bilmedi. Bir süre düşüş gözlemlenen vaka sayılarında yeniden artış korkutuyor. Yasaklar kaldırıldıktan sonra önlemler gevşetilince her gün vaka sayıları 60 bin sınırını aşarken günlük ortalama 160 kişi de korona virüs nedeni ile hayatını kaybediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25- 31 Aralık tarihleri arasında korona virüs vaka sayısının en çok arttığı 10 ili açıkladı. Muğla’nın altıncı sırada bulunduğu liste de vaka sayısı en çok artan il Eskişehir oldu. İkinci sırada İstanbul yer alırken üçüncü sırada ise İzmir yer aldı.
Dünya’da ve ülkemizde artan vaka sayılarına doğru orantılı olarak Fethiye’de de vaka sayıları ciddi oranda arttı. Fethiye Devlet Hastanesi’nde yapılan PCR testlerinde her gün ortalama 150 pozitif vaka tespit ediliyor ve her gün en az bir kişi korona virüs nedeni ile hayatını kaybediyor.
Fethiye Devlet Hastanesi’nde bulunan 14 yoğun bakım yatağının tamamı korona virüs hastası ile dolu. 35 kişinin ise servislerde tedavisi devam ediyor.
Yetkililer vatandaşları önlemlerini en iyi şekilde almaları konusunda, kalabalık ortamlardan uzak durulması , maske,mesafe hijyen önlemlerini eksiksiz olarak uygulanması konusunda uyarıyorlar.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 83,60 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,99 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 136 milyon 281 bin 40'a yükseldi.

Fethiye'de günlük 150 pozitif vaka
Fethiye'de günlük 150 pozitif vaka

Bakmadan Geçme