• Haberler
  • Ekonomi
  • Fethiye'de Esnaf Savaş Tatlı: 'Fiyatların Dengelenmesi Lazım'

Fethiye'de Esnaf Savaş Tatlı: 'Fiyatların Dengelenmesi Lazım'

Fethiye'nin tarihi çarşısı Paspatur'da esnaflık yapan Savaş Tatlı, mevcut turizm sezonunun sakin geçtiğini belirterek, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında hareketlilik beklediklerini ifade etti.

  • 129
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de Esnaf Savaş Tatlı: 'Fiyatların Dengelenmesi Lazım'

Fethiye'nin tarihi çarşısı Paspatur'da esnaflık yapan Savaş Tatlı, mevcut turizm sezonunun sakin geçtiğini belirterek, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında hareketlilik beklediklerini ifade etti. Yıllardır Paspatur'da esnaf olduğunu ve buranın tarihi dokusuna dikkat çeken Tatlı, geçen yılın turizm açısından çok iyi geçtiğini ancak bu yıl aynı durumun yaşanmaması için fiyatlarda denge sağlanması gerektiğini vurguladı.

“Süreci Etkilyecek Bir Sıkıntı Doğmazsa Sezon İyi Geçer”

Savaş Tatlı: “Vallahi şu anda sezon sakin geçiyor. Mayıs ayı, özellikle Haziran’da daha fazla hareketlilik bekliyoruz. İnşallah olur. Paspatur’da yıllardan beri varız. Tarihi bir yer, gördüğünüz gibi Rumlardan kalma eserler var. Burası "Paspatur Suyu" olarak geçiyor, kaynak suyu da geçiyor aynı zamanda. Geçen yıl çok iyiydi. Bu yıl da inşallah, eğer süreci etkileyecek bir sıkıntı doğmazsa, Türkiye açısından iyi olacağını bekliyoruz” dedi.

“Fiyatların Dengelenmesi Lazım”

Fethiye'de Esnaf Savaş Tatlı: 'Fiyatların Dengelenmesi Lazım'

Tatlı: “Yabancı turistler de fiyatlardan şikayetçi. Bunun bir dengelenmesi lazım. Yani devletin bu konuda bir hassasiyet göstermesi lazım, bir şeyleri dengelemesi lazım. Çünkü geçen yıl da soğuduysa, yabancılar gitti; kimisi Mısır’a gitti, kimisi İsviçre tarafına gitti, kimisi Yunan adalarına gitti. Bu hep fiyatların durmadan dengesiz olmasından dolayı... Örnek veriyorum: İzmir’de, Çeşme’de, Bodrum’da tam Ekim ayında hepsi boşaldı. Bunun sebebi hepsinin yaptığı fahiş fiyattan dolayı ve tutarsızlık vardı. Eğer esnaf “sürümden kazanırım” mantığıyla ilerleseydi... Örnek veriyorum: Çalış’ta geçen yıl bira 90 ve 85 lirayken, merkez tarafı Fethiye’nin Ölüdeniz tarafı 200-220 bandındaydı. Yani bu tamamen fırsatçılık. Bence esnafın dengelemesi lazım. Çalış’ı örnek alması lazım. Mesela, Çalış’taki insanlar niye 89 TL? Esnafın hepsi bunu yaptılar diyor. Yani bu demek oluyor ki kazanabiliyorlar bu fiyata. Bunu Fethiye’nin merkez, Ölüdeniz tarafı ve diğer bölgeleri de yapmalı. Başka türlü bunun önüne geçemezsin” diye konuştu.

“Sosyal Medyadan Turistler Birbirini Uyarıyor”

Türkiye’ye gelen misafirlerin sosyal medyadan birbirlerini uyardıklarını söyleyen Tatlı: “Bu sene şöyle: Eğer yine bu şekilde giderse ki bunu yabancı turistler de artık anladı... Buraya da devamlı gelen turistler zaten bunu durmadan Facebook’ta paylaşıyor ve onların bir sayfası var. Diyorlar ki: "Geçen yıl da böyleydi, yine bu şekilde gitmeyin." diye tertemiz diğer vatandaşlara da uyarıyorlar. Ve bu İngiltere'de, İngiliz gazetesinde de yayınlanıyor. Orada da paylaşıyorlar. Yani bu, tamamen Türkiye’nin gidişatını daha kötüye doğru sürüklüyor. O yüzden benim tavsiyem: Esnafın bunu bir an önce görüp, her şeyi devletten beklemeyip kendilerinin birlik olup, “Arkadaş, biz geçen yıl da bu duruma düştük, Çeşme ve Bodrum’u örnek almalıyız.” demesi lazım. Fethiyelilerin bizimle birlikte kendilerini bir an önce düzeltip bu fiyatları, ne turisti zorlayacak ne de Türk vatandaşını zorlayacak bir seviyeye çekmeleri lazım. Benim tavsiyem bu” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!