• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de Erkek Kuaförleri Pazar Günü de Çalışmak İstiyor

Fethiye'de Erkek Kuaförleri Pazar Günü de Çalışmak İstiyor

Ticaret Bakanlığının kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde Pazar günü kapalı olmasına yönelik getirilen yasa 1 Temmuz günü uygulamaya başlamıştı. Fethiye de erkek kuaförleri bu uygulamadan dolayı mağdur olduklarını belirterek Pazar günleri yeniden çalışmak istiyor. 

  • 295

Fethiye'de Erkek Kuaförleri Pazar Günü de Çalışmak İstiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 20 yıldır erkek kuaförlüğü yaptığını belirten Özkan Tugay, işyerinin Pazar günleri kapalı olmasını eleştirdi. Tugay, “turizm sezonunda ve düğün sezonunda yaşadığımız kayıp çok büyük oluyor” ifadelerini kullandı. 

Bakanlık tarafından yapılan son düzenleme ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024'ten itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan, kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verildi.

Fethiye'de Erkek Kuaförleri Pazar Günü de Çalışmak İstiyor

Kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasının ardından uygulamadan rahatsız olduklarınız belirten Özkan Tugay, “20 yıldır Fethiye’ de erkek kuaförüyüm. Bizim işlerimiz kışın zaten durgun geçiyor. Bir de burası tatil bölgesi o yüzden yazın özellikle hafta sonları açık olmamız gerekiyor. Yazın düğün çok oluyor, damat ve akrabaların tıraşı için gelmek istiyorlar. Ama maalesef kapalı olduğumuz için bu organizasyonları kaçırıyoruz. Sadece Pazar günleri izinli olan müşterileri de kaçırıyoruz. Zaten maliyetler yüksek, ekonomik durum iyi gitmiyor. Su, elektrik faturaları belimizi büktü” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme