• Haberler
  • Turizm
  • Fethiye'de Ekim ayında tatilci yoğunluğu yaşanıyor

Fethiye'de Ekim ayında tatilci yoğunluğu yaşanıyor

Türkiye'nin en ünlü turizm merkezlerinden Fethiye ilçesinde Ekim ayının ilk günlerinde turist yoğunluğu devam ediyor. 

  • 36

Fethiye'de Ekim ayında tatilci yoğunluğu yaşanıyor

Ankara'nın Yeni Mahalle semtinden Fethiye’ye tatile gelen Yaşar Kocaman, sezon sonu tatilinin keyfini arkadaşlarıyla birlikte çıkarıyor. İlk kez bu dönemde Fethiye’ye geldiğini belirten Kocaman, daha önce çocuklarının okul dönemleri nedeniyle yaz sezonunda tatile gelmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Karavan üretimi sektöründe çalışan Kocaman, yoğun bir sezon geçirdiklerini ve dinlenmek için Fethiye’yi tercih ettiklerini söyledi. "Deniz harika, Fethiye’yi çok seviyoruz," diyen Kocaman, burada nemin olmaması ve gündüz sıcak havanın keyifli olduğunu vurguladı.

Normalde karavancılıkla uğraştıklarını belirten Kocaman, bu yıl arkadaşlarıyla birlikte bungalovda konaklamayı tercih ettiklerini kaydetti. "Oteller pahalı, bu yüzden araba ile gelip bungalovda kalıyoruz. Hafta sonu da döneceğiz," dedi.

Kocaman, "Ankara’dan buraya ruhumuzu ve bedenimizi dinlendirmek için her sene geliyoruz. Ankara’dan Fethiye’ye çok göç alınıyor ve her geçen yıl buradaki trafiğin arttığını görüyoruz. Bu da ne kadar göç olduğunu bize kanıtlıyor," şeklinde konuştu.

On yıllık tatil geleneğini sürdürdüklerini belirten Kocaman, "O kadar geziyoruz ki hâlâ bilmediğimiz koylarla karşılaşıyoruz. Fethiye’nin insanları sıcakkanlı, esnafı güler yüzlü. Bu nedenle herkesi Fethiye’ye tatile davet ediyoruz," diye ekledi.
 

Bakmadan Geçme