Fethiye'de dolmuş ücretlerine zam

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü'nün toplu taşıma araçlarının ücret tarifesi değişikliği talebini görüşüp ulaşım ücretlerine zam yaptı. Fethiye'deki dolmuş ücretleri de 0-10 kilometreyi 3,25 TL'den 3,75 TL'ye çıkarırken 10-15 kilometre arasını da 3,25 TL'den 4,75 TL'ye yükseltildi. Zam kararı vatandaşlar tarafından tepki çekerken dolmuş esnafı ise akaryakıt fiyatları, araçların bakım ve onarım giderlerinin artışı nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler.

  • 27092
Fethiye'de dolmuş ücretlerine zam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü’nün toplu taşıma araçlarının ücret tarifesi değişikliği talebini görüşüp; ulaşım ücretlerine zam yaptı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü’nün talebini görüşüp, ulaştırma hizmetlerine zam yaptı. Alınan kararda ülke genelinde etkisini sürdüren Kovid-19 salgını nedeniyle yolcu biniş sayılarındaki azalma, pandemi nedeniyle gelen yolcu kısıtlamaları ve buna bağlı olarak yolcu kaybı yaşanması, araçların bakım onarımlarının ve amortisman gider maliyetlerinde yaşanan artışlar ve akaryakıt fiyatlarının sürekli yükselmesi göz önünde bulundurularak; belirli bir standardın sağlanması, sürdürülebilir ve maliyeti karşılanabilir toplu taşıma sisteminin tesis edilmesi maksadıyla Muğla il genelinde özel toplu taşıma araçlarının 15 Mart 2021 tarihinden geçerli olmak üzere arttırıldığı bildirildi. Buna göre 3,25 TL olan Fethiye’de 0-10 kilometre dolmuş ücreti 3,75, 10-15 kilometre 4,75 TL’ye yükseltildi. Öğrenci ücreti aynen tutulup, 2,35 TL olarak belirlenirken; kredi kartı ile 4 TL, tek kullanımlık Muğla Kart ücreti de 4,75 TL olarak belirlendiği öğrenildi. Sabah saatlerinde dolmuşa binenler, zamlı tarifeye tepki gösterirken; dolmuş sürücüleri de “Pandemi döneminde sürücü esnafı perişan oldu. Zam kaçınılmazdı” ifadelerini kullandılar.    

FTSO KARAR ALMIŞTI
Ocak ayında, Fethiye’deki minibüs kooperatifleri adına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’ya ziyarette bulunan SS 22 No’lu Ölüdeniz Minibüs Kooperatifi Başkanı Ünal Arıcı, SS 25 No’lu Yanıklar Minibüs Kooperatifi Başkanı Adem Çolak ve SS 108 No’lu Göcek Minibüs Kooperatifi Başkanı Ümit Cumbur; maliyetlerin çok artığını pandeminin ise toplu taşıma sektörünü vurduğunu belirterek Şubat ayında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımaya en az yüzde 15 fiyat artışı yapması gerektiğini söylemişti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ise bu isteğin de olduğu ve bünyesindeki sektörlerin sorunlarının yer aldığı bir rapor hazırlayarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teslim etmişti.


  
 

Bakmadan Geçme