Fethiye'de deniz suyu yükseldi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, son günlerdeki yağışlar ve fırtına nedeniyle deniz suyu seviyesi yaklaşık 50-60 santimetre yükseldi. Kaptanlar deniz suyunun yükselmesini yağış ve denizdeki fırtına ile gel-git olaylarına bağladı.

  • 20598
Fethiye'de deniz suyu yükseldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye kordon boyunda dünden bu yana deniz suyu yükselince, vatandaşlar kıyıdan ellerini suya indirerek dokunabiliyor. Deniz suyundaki yükselme Fethiye körfezinin hemen hemen her yerinden gözleniyor. Deniz suyunun seviyesinin 50-60 santimetre yükselmesi sonucu kordon boyundan vatandaşlar elleri ile uzanıp maşrapalar ile rahatlıkla deniz suyu alabiliyor. Kıyıdaki tekneleri bekleyen kaptanlar deniz suyu yükselmesinin hemen hemen her yıl olduğunu ve tedirgin olacak bir durumun bulunmadığını belirttiler.

Yıllardır kaptanlık yapan Muhammet Çakıl, “Fethiye körfezinde deniz suyu 50-60 santimetre yükseldi. Yağan yağmurlar, denizdeki fırtına ve gel-git olayı nedeni ile körfezde yükselme devam ediyor” dedi.

Kaptan Ramazan Özcan ise, “Deniz suyundaki yükselme dünden bu yana devam ediyor. Kıyıdan elimizi uzatınca rahat bir şekilde deniz suyuna dokunuyoruz. Tehlikeli bir durum yok. Kısıtlama günlerinde tekneleri bekliyoruz” diye konuştu.


 

Fethiye'de deniz suyu yükseldi

Bakmadan Geçme