Fethiye'de Butik Kahve Kültürüne Yoğun İlgi

Fethiye'nin gözde lokasyonlarından birinde bulunan bir butik kahveciye Fethiye'deki kahve kültürünü sorduk. Peki, Fethiye halkı zincir kahvecileri mi yoksa butik kahvecileri mi tercih ediyor sizler için derledik…

  • 54

Fethiye'de Butik Kahve Kültürüne Yoğun İlgi

Tüm Dünya’da olduğu gibi Fethiye’de de kahve kültürü oldukça yaygın. Ancak Fethiyeliler sohbet edeceği daha samimi buldukları butik kahveleri tercih ediyor.  Akarca malhallesinde bulunan Butik kahveci olan Emre Çimen yerli halka daha çok hitap ettiklerini yabancılara göre yerli halk daha çok tercih ediyor dedi.

“Biz yerli halka hitap ediyoruz daha çok yabancı müşterilerimizde var. Buraya gelen insanlar burayı toplanma merkezi olarak görüyorlar. Biz aslında take awey şeklinde açmıştık burayı talepler doğrultusunda masalar koyduk sandalye koyduk insanlar geldi burada arkadaş oldular sosyalleştiler bunun sebebi butik bir kahve işletmesi ve samimiyet var” dedi.

Fethiye'de Butik Kahve Kültürüne Yoğun İlgi

“Elbette konumun da avantajı var” 

Fethiye’de park problemine değinen Çimen bunun işlerini de etkilediğini ifade etti. “Elbette konumun da avantajı var. Burada park problemi yok, denize karşı ve fiyat makul herşey direkt müşteriye yönelik olduğu için herkesin buluşma noktası haline geldik” şeklinde konuştu.

“Hikayesi olan bir araç”

Aracın şeklinden tasarımına birçok noktayı düşünerek tasarladıklarını ve hepsinin bir anlamı olduğunu ifade eden Kahveci Emre Çimen rengine kadar her şeyi düşündük dedi. “Hikayesi olan bir araç aracın rengi içi dışı hep hikayesi olan bir araç haline geldi insanlar gelip fotoğraf çekiniyorlar. Biz bu aracın rengini kahvenin dalından koparılan rengi gibi yaptık, içi de kahverengi dönüşüm kahvenin kavrulduktan sonraki rengi olarak düşündük. Tuktuk’ta Tayland’ta insan taşımacılığında kullanılan araçlar ismi de oradan esinlenerek koyduk.”

Fethiye'de Butik Kahve Kültürüne Yoğun İlgi

Milletlere göre kahve değişiyor

Her ülkeden müşterilerinin olduğunu ifade eden Çimen hepsinin kendine ait bir kahve tarzı var dedi. “Genelde americano tercih ediliyor. Yabancılar Cappuccino içiyor eğer italya’dan geliyorsa Esprasso içiyorlar başka bir şey içmiyorlar.”


 

Bakmadan Geçme