• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de berberler Pazar günleri çalışamadığından şikâyetçi

Fethiye'de berberler Pazar günleri çalışamadığından şikâyetçi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Esila Berber'de çalışan Neşet Sezer, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren berberlerin bir gün kapalı olması uygulamasından dolayı şikâyetçi olduğunu dile getirdi.

  • 282


Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Temmuz tarihi itibariyle başlattı. Fethiye’de ise berberler ve güzellik salonları Pazar günleri kapalı olacak.

Esila Berber’de çalışan Neşet Sezer bu durumu değerlendirdi. Yaptığı açıklamada, “Esila Berber’de çalışıyorum. Pazar günleri kuaför ve berberlerin kapatılması bizim için faydalı olmadı. Şuan sezon zamanı olduğu için kendi iznimizi kendimiz ayarlayabiliyorduk. Sezonda Pazar günleri kapatmak yersiz oldu. Kışın olsaydı sorun olmazdı. Ama bizler Turizm bölgesinde olduğumuz için işlerimiz kötü etkilendi. Kamu da çalışanlar var, sadece Pazar kapalı olan esnaflarımız var. Bu kişiler tıraş olamıyorlar. Esnaf Odası Başkanının Turizm bölgelerinde Pazar günleri açık olsun diye Valiliğe bir yazı göndermesine çok memnun olduk. Teşekkür ediyoruz. Bu işe bir çözüm getirirlerse çok seviniriz” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme