• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye'de berber ve kuaförler için düzenlemeye bazı istisnalar getirildi

Fethiye'de berber ve kuaförler için düzenlemeye bazı istisnalar getirildi

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Muğla Valiliği tarafından alınan yeni düzenlemeleri duyurdu. Yapılan açıklamada, berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma saatleriyle ilgili önemli değişiklikler olduğu belirtildi.

  • 1697

Başkan Soydemir, perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmeliğin 13. maddesinin 2. fıkrası gereği, Muğla Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda, ilgili işletmelerin pazar günleri kapatılmasına karar verildiğini duyurdu.
Ancak, bu düzenlemeye bazı istisnalar getirildi. Soydemir, söz konusu istisnaları şu şekilde sıraladı:
Ramazan ve Kurban Bayramı'na denk gelen günler de dahil olmak üzere, berber, kuaför ve güzellik salonları bu özel günlerden bir hafta önce açık kalabilecekler.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından bir hafta önce, işletmeler açık kalma hakkına sahip olacak.
Düğün, nişan (damat tıraşı, gelin başı) ve sünnet törenleri için randevusu olan müşteriler, davetiye ile birlikte kayıtlı oldukları meslek odasına başvurarak "hafta tatili izin belgesi" alarak, istisna kapsamında işyerlerini açabilecekler.
Soydemir, bu düzenlemelerin esnafın işleyişini daha düzenli hale getirmeyi ve hizmet kalitesini artırmayı amaçladığını belirtti. Esnafların, belirtilen tarihlerde bu kurallara uymaları gerektiğini vurgulayarak, uyumlu bir şekilde çalışmanın önemine dikkat çekti.
 

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme