Fethiye'de bandolu kıyı temizliği

Fethiye'deki Fethiye Yarımadasında vatandaşlar tarafından atılan çöplerin kirliliğe neden olduğu bölgelerde kıyı temizliği yapıldı. Fethiye Belediyesi temizlik ekiplerinin çalışmasına Fethiye Belediye Bandosu da 'Çöpçüler' şarkısıyla eşlik etti.

  • 1062
Fethiye'de bandolu kıyı temizliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'deki Fethiye Yarımadasında vatandaşlar tarafından atılan çöplerin kirliliğe neden olduğu bölgelerde kıyı temizliği yapıldı. Fethiye Belediyesi temizlik ekiplerinin çalışmasına Fethiye Belediye Bandosu da ‘Çöpçüler’ şarkısıyla eşlik etti.

Fethiye Yarımadasındaki Aksazlar Koyu çevresinde vatandaşların ilçe merkezini seyretmek için kullandığı alanlarda yoğun çevre kirliliği yaşanıyor. Atılan çöpler, kıyı şeridindeki kötü manzaralar oluştururken, bölge çevrecilerden yoğun şikayet oluyor.

Fethiye Belediyesi temizlik ekipleri, ‘Dünya Çevre Günü’ nedeniyle ilçe genelinde yapacağı temizlik çalışmalarına bu bölgeden başladı. 50 temizlik personeli bölgeye gelerek atılan çöpleri topladı. 3 kilometrelik kıyı şeridinde yapılan temizlikte bir kamyonet dolusu çöp toplandı.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için temizlik çalışmasına Fethiye Belediye Bandosu da eşlik etti. ‘Çöpçüler’ şarkısını çalarak yürüyen bandoya yoldan araçlarıyla geçen vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Dünya Çevre Günü’nde farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.


“Önemli olan temizlemek değil, çöpü yere atmamak”

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “Farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yarımada’yı temizlik işleri ve çevre müdürlüğümüz işbirliğinde geri dönüşüm atıkları ve çöplerimizi topluyoruz. Önemli olan toplamak temizlemekten öte, bunu atmamak, attırmamak. Aslında burada vermek istediğimiz mesaj budur. Fethiye çok güzel ve çok değerli bir memleket. Bu güzel doğayı korumamız gerekiyor” dedi.

“Aşklarını yaşasınlar ama çöpleri buraya bırakmasınlar”

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar ise, “Rutin olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda zaten bu bölgede sürekli temizlik yapıyoruz. Ancak Dünya Çevre Günü dolayısıyla bugün farkındalık yaratmak için yarımadada temizlik çalışması yapıyoruz. Bandonun burada olmasının sebebi şu; Hepimizin bildiği, ‘çöpçüler’ şarkısı var. Şarkıda, ‘kahrolası çöpçüler aşkımı süpürdüler’ diyor. Biz onların aşklarını süpürmüyoruz ama çöplerini süpürüyoruz. Onlar aşklarını yaşasınlar ancak çöplerini bu güzel doğaya bırakmasınlar” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme