Fethiye'de 6. Akdeniz Sanat Günleri başlıyor

6. Akdeniz Sanat Günleri, Fethiye'yi kültür ve sanatın merkezi haline getiriyor. Festival'de şiir dinletisinden, kültür gezisine, imza günlerine kadar bir çok etkinlik yer alacak. Festival 18-20 Ekim tarihlerinde Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde gerçekleşecek. Türk dünyasının farklı köşelerinden gelen şair ve yazarlar, Fethiyelilerle buluşacak.

  • 22

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Edebiyat Grubu öncülüğünde Fethiye bir kültür sanat etkinliğine daha ev sahipliği yapıyor. 6. Akdeniz Sanat Günleri, Akdeniz’in 9 farklı ilçesinde gerçekleşecek. Ses sanatçısı Eser Tunçoğlu, türküleriyle festivale renk katacak. Özbekistan Harezm şehrinden yazar Muhabbat Safa, yeni çıkardığı Türkçe kitabını ilk kez Fethiye’ de görecek ve yine ilk kez Fethiyeli okurlara imzalayacak. Kendi lehçesinden şiirler okuyacak.

6.Akdeniz Sanat Günleri Fethiye etkinlikleri 18 Ekim Cuma günü Festival tertip komitesi Başkanı Coşkun Karabulut’un açılış konuşması ile başlayacak. İlk gün kitap imza etkinlikleri ve türküler ile devam edecek. Prof. Dr. Oktay Yivli, ‘Fethiye’den Dünyaya Edebiyat Açılımı’, Ümit Yılmaz, ‘Yaraları Sararken’, Sami Gökmen, ‘Türkçemiz ve Ortak Alfabeye Doğru’ konularında konuşmalar yapacak. İkinci gün ise kitap imza etkinlikleri, şiir ve türkülerle tamamlanacak. Festival, kültür gezisi ile sanat günleri ile sona erecek.

Bakmadan Geçme