• Haberler
  • Asayiş
  • Fethiye'de 15 yaşındaki gencin ölümünün acısı dinmiyor: Duruşma 7 Kasım'a ertelendi

Fethiye'de 15 yaşındaki gencin ölümünün acısı dinmiyor: Duruşma 7 Kasım'a ertelendi

Muğla'nın Fethiye ilçesi Patlangıç Mahallesi Şehit Fethi Bey Caddesi üzerinde 29 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, otomobille çarpışan 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü Asım Bulut Ertürk hayatını kaybetmişti. Ölüme sebebiyet veren araç kullanıcısı Selçuk Yıldız tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili duruşmanın ikinci celsesi Fethiye Adliyesi'nde görülürken, Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

  • 661
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de 15 yaşındaki gencin ölümünün acısı dinmiyor: Duruşma 7 Kasım'a ertelendi

Fethiye Adalet Sarayı 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ertürk ailesi, yakınları ve avukatlar hazır bulundu. Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan tutuklu Selçuk Yıldız davaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Yaklaşık 1,5 aydır tutuklu olduğunu belirten Yıldız, 10 yıldır çalışmakta olduğu bir işi olduğunu ve tutukluluk halinin devamında işinden olabileceğini dile getirdi. Ailesinin tek çalışanı olduğunu kaydeden Yıldız, imkân halinde yurtdışı yasağı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. 

TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİLER

Duruşmaya katılan anne Funda Tanış ve baba Umut Ertürk, şikâyetlerinin devam ettiğini ve sanığın tutukluluk halinin devamını istediler. Devamında duruşmaya kısa bir ara verildi. Selçuk Yıldız’ın tutukluluğunun devamına karar verilirken, duruşma 7 Kasım Perşembe gününe ertelendi. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan baba Umut Ertürk, “Devletimizin adaletine güveniyorum, cezasız kalmayacağına da inanıyorum. En azından 7 Kasım'a kadar içeride kalacak. Çocuğumun mezarına rahat gidebileceğim en azından. Şu an çok şükür iyiyim” dedi. 

“TÜM ÇOCUKLAR İÇİN SAVAŞ VERİYORUZ”

Bulut’un teyzesi Canan Köse, “Kalabildiği kadar içeride kalsın, biraz olsun içimizi rahatlatacak bu haber. Bulut'un da yattığı yerde daha rahat yatmasını sağlayacak. Tek istediğimiz olabildiği kadar ceza devletimizden. Verdiğimiz savaş sadece Bulut için değil, Bulut ve bütün çocuklarımız için. Ben tek değilim, bütün Fethiye yanımızda. Herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandılar. 

“KARAR İÇİN MEMNUNUZ”

Funda Tanış-Umut Ertürk’ün vekilleri Avukat Aydın Tilkici, “Duruşmanın ikinci celsesi tamamlandı. İlk duruşmanın çok kısa bir sürede olmasından dolayı kafada tereddütler oluşmuştu. Mahkemenin verdiği yerinde karar doğrultusunda Selçuk Yıldız’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 10 Ekim tarihinde dosya üzerinden bir değerlendirme yapılacak. 7 Kasım tarihinde de duruşma görülecek. Bizim açımızdan mahkemenin adaletli bir şekilde gittiği görülmektedir. Bugünkü çıkan karar içinde memnunuz” şeklinde konuştu.

Fethiye'de 15 yaşındaki gencin ölümünün acısı dinmiyor: Duruşma 7 Kasım'a ertelendi

Bakmadan Geçme