• Haberler
  • Ekonomi
  • Fethiye Cuma Pazarında Tezgahı Bulunan Çiftçi Zamlara İsyan Etti

Fethiye Cuma Pazarında Tezgahı Bulunan Çiftçi Zamlara İsyan Etti

Son dönemlerde mazota  ve gübreye gelen zamlar çiftçileri zor duruma soktu. Fethiye Cuma pazarında tezgahı bulunan çiftçi Celal Hırçın konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

  • 922

Fethiye Cuma Pazarında Tezgahı Bulunan Çiftçi Zamlara İsyan Etti

Mazot ve gübreye gelen zamlardan zorda ürünlerini yetiştirmekte zorluk çeken çiftçiler maliyetlerin artışından şikayetçi. Cuma pazarında tezgahı olan elma yetiştiricisi Celal Hırçın zor durumda olduklarını gübre ve mazot fiyatlarının aşağıya çekilmesini dilediklerini belirtti.

Konu ile ilgili Frt Tv mikrofonlarına konuşan Hırçın, ’’Elma satıyoruz. Fiyatlar 15, 20, 25 lira arasında yani bedava. İlacı bi dünya para, çözüm bulunaması gerekiyor. Mazota yakın zamanda zam geldi, çiftçiye destek yok çiftçinin hali zor biraz. Mazot aynı teknelere verildiği gibi verilirse çiftçi biraz kazanır. Şimdi bunu düşürmeye yukarıdan aşağıya başlarsak olmaz. Bunun gübresine, mazotuna destek verilirse çiftçinin vatandaşa da müşteriye de bir faydası olur ama böyle olursa olmaz çünkü ekeni dikeni kurtarmıyor. Dipten başlanması gerekiyor işe. Budamasından tut otunun pişmesinden, benzininden tut önceki gibi değil haşere çok fazla çoğaldı. 5 ilaçta kaldırıyorduk önceden. Bunun hakkı aslında 20 değil 50 lira. Bizi zor kurtarıyor, maaliyetler yani gübre ve ilaçlar çok pahalı.  Gübre ve mazota çözüm bulmak gerekiyor.’’ İfadelerini kullandı
 

Bakmadan Geçme