Fethiye Cuma pazarı fiyatlarından vatandaş memnun

Fethiye'de her Cuma günü kurulan Cuma pazarı, bu hafta turistlerin yavaş yavaş gitmesiyle ucuzladı dedirtti. Cuma pazarına ilgi yoğundu.

  • 26

Fethiye Cuma pazarı fiyatlarından vatandaş memnun

Cuma pazarına alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar geçtiğimiz haftalara göre pazarı bu hafta daha ucuz buldu. Vatandaş Ferruh İpek “Pazar fiyatları yaz döneminde yabancı turistlerin gelmesiyle çok yukarıdaydı ama şimdi normal seyrediyor. Yabancı turistlere bizim fiyatlarımız ucuz geliyor o yüzden de pazarcılar fiyat yükseltiyor. Sadece domates ve patlıcan aldım, 105 TL tuttu. Baktığınız zaman evet, pahalı ama üreticiyi de düşünmek lazım. Bir ürünü üretirken maliyetler çok fazla o yüzden de olması gereğinden fazla fiyatlar. Devletimiz, mazot, gübre ve ilaç desteği verirse maliyetler düşer ve ucuza yiyebiliriz” şeklinde konuştu.

Fethiye Cuma pazarı fiyatlarından vatandaş memnun

“Pazardaki ürünlerin fiyatları orta seviyede ”

Hayat şartlarının zorluğuna dikkat çeken vatandaş Nilgün Solak böyle ne olacak bilmiyorum dedi. “Pazarda bazı ürün fiyatları uygun bazıları pahalı ama genel olarak orta seviyede diyebiliriz. Şuna kadar tek kişilik kahvaltılık malzeme aldım. Az miktarda almama rağmen 300 TL tuttu. Hayat şartları ve geçim artık zorlanıyor. Diyecek bir şey bulamıyorum.”

Bakmadan Geçme