Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi 1. Yıl Sonu Şenliği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde 1. Yıl Sonu Şenliği düzenlendi.

  • 418

Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde 1. Yıl Sonu Şenliği düzenlendi. Düzenlenen şenlikte çocuklar enstrüman çaldılar ve yaptıkları eserleri sergilediler. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğe katılım çok yoğun oldu ve salon tıka basa doldu. 

Görsel Sanatlar Danışmanı Aslı Gökalp yaptığı açıklamada, “Görsel Sanatların önemini burada daha iyi anlatmak için bilim sanat şenliğinde bizde varız diyoruz. Biz görsel sanatlar alanı olarak sanatın bütün dallarının içinde var ettiğimizi kanıtlamak için çeşitli masalar kurduk. Mesela ahşap yapma masamız, 3D tasarım masamız var. Yerel tohum çalışmaları yaptık. Görsel sanatlar alanı olsak da bizim için bu çok büyük önem taşıyor. Çünkü yerel tohumlar çok kıymetli. Bu kıymeti çocuklara ve gençlere öğretmek için onlarla kitap resimledik. Yerel Tohum Derneği Başkanı Ebru Hanım’ın yazdığı kitapları resmettiler. Aynı zamanda kutu tasarımları yaptık ve çocukları için tohum oyunu tasarladık. Burada bu masada çocuklar ile tohum oyunu oynayabilirler. Küçük Yusuf’umuzda tohum topu yapmayı öğretiyor. Bu şekilde renklendirdik. İleri dönüşüm bizim için çok önemli ve kıymetli” dedi.
 

Bakmadan Geçme