Fethiye Belediyespor Süper Lig Kapısında

Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 sezonunu oynanmamış sayan Basketbol Federasyonu, malî şartları yerine getirmediği gerekçesiyle İTÜ Sigortam.net takımını Süper Lig'den ihraç etmişti.

  • 2364

Basketbol Federasyonu Tahkim Kurulu, adını Bakırköy Basket Kulübü olarak değiştiren Sigortam.net İTÜ'nün itirazını reddetti. Böylece Bakırköy Basket Kulübü'nün bu sezon Fethiye Belediyespor'un da yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alması kesinleşti.

İTÜ Sigortam.net'i Süper Lig'den ihraç eden ve bu kulübün itirazını reddeden Basketbol Federasyonu, TBL'de Fethiye Belediyespor'un önünde yalnızca averajla lider olan İzmir ekibi Petkim'i Süper Lig'e almak için yasal süreç başlattı.

SÜPER LİG İÇİN KUM SAATİ ÇALIŞIYOR

Basketbol Federasyonu'nun ek katılım sürecini başlatmasının ardından, Petkim Kulübü başvurusunu yapıp malî kriterleri yerine getirdiğinde, yarım kalan sezonun lideri olarak Süper Lig'e alınacak. Liglere ara verildiğinden beri malî kriterleri karşılayabilmek için hazırlıklarını sürdüren Petkim, transferlerini de Süper Lig için yapmıştı.

Ek katılım süreci çerçevesinde, Bakırköy Basket dışında Süper Lig'e devam edemeyecek başka takım(lar) olursa, Süper Lig'e alınacak diğer kulüpler de belirlenecek ve gerekli şartları karşılayabilenler, yeni çekilmeler ya da ihraçlar olması halinde Süper Lig'e alınacak.

Bu durumda, temsilcimiz Fethiye Belediyespor Süper Lig'de Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray, Beşiktaş, Tofaş gibi dev takımlarla boy ölçüşebilecek.

BASKETBOL FEDERASYONUNUN AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin olarak Basketbol Federasyonu'ndan resmî bir açıklama yapıldı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

Süper Lig 2020-2021 sezonu için Bakırköy Basketbol Spor Kulübü Derneği’nin yaptığı başvurunun Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’na uygun olmaması sebebiyle, 30.06.2020 tarihli ve 682 sayılı TBF Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği; ilgili Kulübün lige alınmamasına karar verilmiş olup, Tahkim Kurulu’nun 27.07.2020 tarihli ve 2020/89 K. sayılı kararını tebliğ etmesi ile ING Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonu katılımcılarında eksiklik oluşmuştur.

Bu nedenle Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları Talimatı’nın 10.2 maddesi uyarınca ek katılım süreci başlatılmıştır.

Bu doğrultuda, ING Basketbol Süper Ligi’ne katılım başvurusu yapmak isteyen kulüplerin aşağıda belirtilen koşulları yerine getirerek, ek belgelerle birlikte, en geç 14 Ağustos 2020 /  Cuma günü, saat 18:00’e kadar TBF Erkek Ligleri Direktörlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Herhangi bir nedenle ligde yer alacak takımların sayısında azalma olması durumunda, Türkiye Basketbol Ligi’nde elde edilen sıralama önceliğine göre Süper Lig'de yer almak arzusunda olan takımlar arasında,

* Kulüp Malî Denetim ve Lisans Talimatı’na uygunluk,

* Müsabakaların oynanacağı salonun fizikî şartları

* Müsabakaların oynanacağı şehir,

* Şehirde aynı ligde oynayan başka bir takım olup olmaması,

* Şehrin ulaşım ve konaklama imkânları

gibi kriterler esas alınarak takım seçimi TBF Yönetim Kurulu tarafından yapılacaktır.

İstenen ek belgeler:

* Katılım bedeli olan 275.000 TL’nin ödendiğine dair banka dekontu veya söz konusu meblağın Kulüp alacaklarından mahsup edilmesine dair başvuru yazısı,

* Kulüp antetli kağıdına yazılmış ve yetkili kişi(ler) tarafından imzalanmış taahhütname metni,

* Kulüp imza sirküleri. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Türk basketbolunda hızlı gelişmeler yaşanırken, Basketbol Süper Ligi kapısına dayanan ve tarihî bir fırsat yakalayan Fethiye Belediyespor'un nasıl bir hareket tarzı izleyeceği merak ediliyor. Ayrıca, şehrin temel paydaşlarının bu konuya nasıl yaklaşacakları ve Fethiye'nin Süper Lig mücadelesine destek verip vermeyecekleri, Covid-19 salgınının yol açtığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle sponsorluk anlaşmalarının nasıl çözüleceği, Covid-19'a bağlı olarak turizm gelirleri ciddi biçimde azalan Fethiye'nin "Basketbol Süper Ligi'ndeki tek Anadolu ilçesi" unvanını taşıyıp taşıyamayacağı gibi pek çok soru önümüzdeki günlerde cevaplarını bulacak.

Fethiye Belediyespor Süper Lig Kapısında
Fethiye Belediyespor Süper Lig Kapısında

Bakmadan Geçme