FETHİYE BELEDİYESPOR'DA KADRO GENÇLEŞİYOR 

Covid-19 salgını nedeniyle yarıda kalan 2019-2020 basketbol sezonunda Basketbol Süper Ligi'nin kapısından dönen Fethiye Belediyespor'da yeni sezonun kadrosu yavaş yavaş şekilleniyor.

  • 4065

Liglere ara verildiği güne kadar 24 maçta aldığı 19 galibiyetle averajla ikinci sırada bulunan ve Türk basketbol camiasının dikkatlerini Fethiye’ye çekmeyi başaran Fethiye Belediyespor, bu sezon da Türkiye Basketbol Ligi'nin iddialı takımları arasında gösteriliyor. Fethiye Belediyespor ilk olarak Başantrenör Alkım Ay ile sözleşme tazelemişti. Fethiye Belediyespor’da yeni sezon öncesinde ilk transferler Konyaspor’dan Tufan Önen ile BUDO Gemlik’te oynayan kısa forvet Murat Can Esen olmuştu. Fethiye Belediyespor’un bu sezonki ilk transferi 1989 doğumlu, 2.02 mt boyundaki uzun forvet Tufan Önen 4 numara pozisyonunda forma giyiyor. 1990 doğumlu, 1.94 mt boyunda, BUDO GEMLİK’ten alınan, 3 numara pozisyonunda forma giyen, kısa forvet Murat Can Esen ise taraftarları heyecanlandıran bir diğer isim oldu.

İBRAHİM YILDIRIM FETHİYE BELEDİYESPOR’DA
Fethiye Belediyespor’un üçüncü transferi geçen sezonu TBL ekiplerinden Konyaspor’da geçiren İbrahim Yıldırım oldu. 2 numara pozisyonunda forma giyen, 15 Ocak 1990 doğumlu, 1.88 mt boyundaki şutör guard İbrahim Yıldırım geçtiğimiz sezon Konyaspor’da ortalama 21.50 dakika oyunda kalırken, 8.41 sayı, 2.94 ribaund, 1.88 asist, 0.71  top çalma, 1.59 top kaybı ortalamalarını yakalamıştı. 

BİR DİĞER TRANSFER FIRAT TÖZ  
Fethiye Belediyespor’un dördüncü transferi geçen sezonu yine Konyaspor’da geçiren Fırat Töz oldu. Fırat Töz ile birlikte Fethiye Belediyespor’da bu sezon Konyaspor’dan alınan oyuncuların sayısı 3’e çıktı. 1 numara pozisyonunda forma giyen, 21 Şubat 1991 doğumlu, 1.88 mt boyundaki point guard Fırat Töz geçtiğimiz sezon Konyaspor’da ortalama 6.25 dakika oyunda kalırken, 1.24 sayı, 0.59 ribaund, 0.76  asist, 0.18 top kaybı ortalamalarını tutturmuştu.

KAPTANLAR İLE YOLLAR AYRILIYOR
Fethiye tribünlerinin sevdiği isimlerden Murat Erensoy’un Bursa ekibi Final Gençlik'e, Fethiye Belediyespor'un geçen yıl yakaladığı başarıda önemli pay sahibi olan oyunculardan Mert Gizir’in Bornova Belediyespor'a transfer olmasının ardından, tecrübeli kaptanlar Sercan Ergin ve Sezgin Eriş ile de yollar ayrılıyor.

Bu yıl kadrosunu gençleştirmeyi hedefleyen Fethiye Belediyespor'a 2019 yılının başlarında Mamak Belediye'den transfer edilen, 37 yaşında, 1.98 mt boyundaki pivot Sercan Ergin bu sezon takımına toplam 197 sayılık katkı sağlamıştı. Sercan Ergin bu sezon en çok sayıyı (20) Fethiye'de oynanan Merkezefendi maçında kaydetmişti.

Diğer yandan, takımın bir diğer tecrübeli oyuncusu Sezgin Eriş ile de sözleşme yenilenmeyeceği öğrenildi. Fethiye Belediyespor'a 2018 yılında Balıkesir Karesi'den transfer edilen, 35 yaşında, 1.85 mt boyundaki skorer guard Sezgin Eriş bu sezon en çok sayıyı (15) Semt77 Yalova maçında atmıştı. Tecrübeli isim Sezgin Eriş sezon boyunca takımına 151 sayılık katkı sağlamıştı.

FETHİYE BELEDİYESPOR’UN YABANCILARI KİM OLACAK?  
Yerli transferlerini önemli ölçüde tamamlayan Fethiye Belediyespor'da yeni sezon yabancıların kim olacağı merakla bekleniyor.  Avrupa'nın en önemli basketbol bilgi ve istatistik sitesi eurobasket.com’un geçen sezonki “TBL'deki en iyi yabancı 5” kadrosunda  Fethiye’den  Erick Neal ve De Angelo Riley yer almışlardı.
 

Yorumlar 1
Hakan 23 Temmuz 2020 16:53

Gerçekten anlayamadığım ve anlamakta zorluk çektiğim bir durum!!! Ligi 2. Sırada bitirip başarılı bir sezonun ardından takımdaki kimseyi tutmamak ve sil baştan transfer yapmak kimin fikri çok merak ediyorum. Ders aldığımız hiç birsey yok Denizli baskete bak adamlar bizden daha asagida bitirdi Ligi ve sadece bir kaç transfer yaparak bu seneyi güle oynaya şampiyon bitirecekler ha bizim amacımız Ligden düşmemekse açıkça söyleyin bilelim gençleşme adında transfer yaparak kimseyi kandirmayin!!! Sezgin ve Sercan kardesim yolunuz açık olsun takım üstündeki emeğiniz çok. Ayrıca gençlere taş çıkartacak bir performans sergileyip bütün gençlere her zmn örnek oldunuz ne yazik ki siz değil biz kaybettik....

Bakmadan Geçme