Fethiye Belediyesi denetimleri sürdürüyor

Fethiye Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tehdidine karşı önlemler alırken, İçişleri Bakanlığı tarafından piknik yapmak, mesire alanları ve sahillerde oturmak, yürümek, koşmak, balık tutmanın yasaklanmasının ardından ilgili bölgelerde denetimlerini sıklaştırdı.

  • 818

Fethiye Belediyesi dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, aynı zamanda hizmet binası içerisinde ‘mesafeyi ve sağlığımızı koruyalım’ yazısı eşliğinde vezneler önüne kırmızı çizgiler çizerek, ‘sağlığın için burada dur’ ifadesiyle daire içinde hem personel hem de vatandaşlar için tedbirlerini de aldı. 

Zabıta Müdürlüğü de, Cumhurbaşkanlığı genelgeleri ve İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 salgını için alınan tedbirler için Fethiye’nin 41 mahallesinde denetimlerini sürdürüyor. 65 yaş üstü ve kronik hastaların evlerinden çıkma yasağının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan, piknik yapmak, mesire alanları ve sahillerde oturmak, yürümek, koşmak, balık tutmanın yasaklanmasının ardından bu bölgelerde denetimler sıklaştırıldı. Semt pazarlarında zabıta ekiplerince 3 metre kuralı uygulanmaya başlandı. Pazarlarda zorunlu ihtiyaç (gıda-hijyen malzemeleri) satan pazarcılar tezgah açıyor. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü sahil bantları, pazarlar, koylar başta olmak üzere 41 mahallede vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Yasağı ihlal edenler hakkında, Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında para cezası uygulanacağı belirlendi. Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise, 41 mahallede öncelik toplu kullanım alanları olmak üzere her bölgede dezenfekte çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler 41 mahallenin tamamında dezenfekte ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor.
 

Bakmadan Geçme