Fethiye Belediye personeli drone ehliyet eğitimlerine katıldı

Türkiye'de hemen her sektörde kullanılmaya başlanan İnsansız Hava Araçları (İHA) için kamu kurum ve kuruluşları da çağa ayak uydurmak amacıyla drone uçurmaya başladı.

  • 842
Fethiye Belediye personeli drone ehliyet eğitimlerine katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kullanımı için eğitim ve ehliyet gereken dreneler için HUMA Havacılık Akademi AŞ. tarafından Fethiye’de drone ehliyeti olan İHA0 ve iHA1 eğitimleri yapıldı. Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü, Kültür Sosyal İşler ve Bilgi İşlem Müdürlüğü personelleri ehliyet eğitimlerine katılım sağladı.

 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi ile Fethiye Belediye Meclisi’nde yapılan hem teorik hem de pratik eğitimlere Kültür Merkezi’nden Özcan Iğcı, Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nden Erdi Ünlüsoy ve Gökhan Divarcı, Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden Orhan Erten ve Haydar Göven katılım sağladı. Eğitime katılan tüm personeller drone ehliyet sınavı sonucu, ehliyet alma hakkı kazanırken, 2 gün süren eğitimlerde drone uçurmanın tüm noktalarına kadar eğitimlerini tamamladılar.

 

HUMA Havacılık Akademi AŞ. adına eğitimlere katılan Burak Çalışkan, eğitimin ilk gününde Huma Akademi’nin ticari drone pilotu lisansı eğitim referans kitabını tüm iha pilotu adaylarına dağıttı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde yapılan eğitimlerde İHA bakım onarımından, İHA mevzuatına kadar birçok bilgi katılımcılarla paylaşıldı.

 

Bakmadan Geçme