FETHİYE BELEDİYE MECLİSİ 'YETKİLER' VERDİ

Fethiye Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısında bazı projeler ile ilgili olarak Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcıları Sabri Oğuz Bolelli ve Güzide Özkaya'ya yetki verilmesine ilişkin gündem maddeleri oy birliği ile karara bağlandı. Fethiye Belediye meclis üyelerine börek ve baklava ikramlarının yapıldığı belediye meclis toplantısına, belediye meclis üyesi beş kişi mazeretleri nedeni ile katılmadı.

  • 1291
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
FETHİYE BELEDİYE MECLİSİ 'YETKİLER' VERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Alim Karaca başkanlığında toplandı. Börekli ve baklavalı toplantıda gündemdeki 10 maddenin yanı sıra, gündem dışı 2 madde oy birliği ile kabul edilip, bazıları görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. Toplantıda Ölüdeniz/Hisarönü Mahallesi 333 Ada 1 Parselin imar planında ‘yerleşik tercihli alan’ olarak tanımlandığı ve sadece konut olarak yapılaşabileceği belirtilirken, burada 194’üncü sokağa cepheli yapıların zemin katlarında üretime dönük olmayan, ticari iznin verilmesi konusundaki talep görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi. Göcek Mahallesi’nde de Atatürk Bulvarına cepheli parsellerin zemin katlarının iş yeri olarak kullanılması talebi de görüşülerek komisyona havale edildi. Fethiye-Ölüdeniz Mahallesi Ovacık mevkiinden, Belceğiz mevkiine inen Faralya ve Karaağaç mahallerine devam eden yolun ihtiyaca cevap vermediği ve tıkanma noktasına geldiğinden dolayı, önerilen plan değişikliği talebi de görüşülüp imar komisyonuna havale edilirken, Çiftlik Mahallesi Çağlar sitesi kuzeyinde kalan kapalı yaya yolunun imar planı tadilatı ile plana işlenmesi de ilgili komisyona gönderildi. Toplantıda ayrıca, Çiftlik Mahallesinde bulunan Kenan Evren Caddesi isminin ‘Erdal Eren Caddesi’ olarak değiştirilmesi ile ilgili talep bu cadde isminin daha önce ‘Karabağ Caddesi’ olarak değiştirildiği için görüşülmeden bir başka gündem maddesine geçildi. Bu gündem maddesinde AK Parti Grup Sözcüsü, Turgay Öztürk “Bu caddenin ismini daha önceki meclis toplantılarında ‘Karabağ Caddesi’ olarak değiştirmiştik” ifadelerini kullandı. 
Güney Ege Kalkınma Ajansı 2020 yılı alternatif turizm alt yapısı mali destek programı kapsamında ‘tarih için gel, tatil için kal’ projesi için Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’ye oy birliği ile yetki verilirken, yine Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın ‘bisiklet rotalarının işaretlenmesi odağı’ projesiyle ilgili de Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’ye yetki verildi. FTSO ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde Güney Ege Kalkınma ajansının ‘Fethiye su altı tarih parkı’ projesi için Başkan Alim Karaca’ya teki sağlandı. Ayrıca güvenli turizmin sağlanması, doğa yürüyüşünde yönünü kaybeden kişilerin bulunması, orman yangınlarının önlenmesi, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele edilmesinde Muğla Valiliğinin orman alanlarına yerleştirilmesi için, belediye tarafından sağlanması istenen Foto kapan talebi de oy birliği ile kabul edildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, toplantı sonunda meclis üyelerine hitaben alınan kararlara gösterilen oy birliği için teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme