Fethiye Bahçeşehir Devlerle Mücadele Ediyor

Fethiye Bahçeşehir Koleji Voleybol Takımı Başkanı İbrahim Erdem FRT TV'de Salı günleri canlı olarak yayınlanan Spor Günlüğü Programı'na konuk oldu.Erdem programda program sunucusu Necati Kanbur ve program yorumcusu Fevzi Sevinç'in sorularını yanıtladı.

  • 752
Fethiye Bahçeşehir Devlerle Mücadele Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV’de Salı günleri canlı olarak yayınlanan Spor Günlüğü Programı’nn konuğu Fethiye Bahçeşehir Koleji Voleybol Takımı Başkanı İbrahim Erdem’di.Erdem program sunucusu Necati Kanbur ve program yorumcusu Fevzi Sevinç’in sorularını yanıtladı.
Sportih anlamda takımlarının pek iyi gitmediğini ve büyük şanssızlıklar yaşadıklarını ifade eden Fethiye Bahçeşehir Koleji Voleybol Takımı Başkanı İbrahim Erdem “Sportif anlamda baya şanssız gidiyoruz. Sezona başladığımız zaman iddialı bir ekip kurmuştuk. Şanssızlıklar üst üste geldi. Son hazırlık maçında köşe oyuncumuzun biri çapraz bağlarını kopartıp sakatlandı ve ameliyat olup sezonu kapattı. Birinci maçımızda daha oyunun üçüncü setinde köşe oyuncumuzun biri daha sakatlandı ve sezonu kapattı. O bölgeye takviye yapamadık. Bu hafta da Buse Doğan oyuncumuzun bileği döndü ve o da büyük ihtimal sezonu kapattı. Tamamen şanssızlıklarla gidiyoruz. Bu oyuncular yerine takviyeler yapmamız lazım. Bugün baya mesai harcadık. 2 yabancı ve 2 yerli oyuncu takviye yapıp bu kötü gidişata dur dememiz lazım.Geçen yıl ikinci ligdeydik. Büyük başarı gösterip buraya geldik. Grup maçlarında 22 maç oynadık. Playoff da 3 maç, finallerde 3 olmak üzere toplam 28 maçın 27 sini kazanan bir ekip vardı” dedi.
“FETHİYE BU TAKIMA SAHİP ÇIKMALI”
Bu yıl hedefimiz lig de kalmak olduğunu söyleyen Erdem “Takım böyle devam ettiği sürece lig de kalmak çok zor.İlçemize takımlar geliyor Fethiye Bahçeşehir adı her yerde geçiyor. Bizim yaptığımız Fethiye’ye güzel bir hizmet.Destek olsa çok daha büyük işler yapılabilir. Bize bakış açısı büyük bir kurum desteklere ihtiyaç  yoktur  şeklinde. Seyirci artarsa çok daha güzel olur. Seyirci başarı istiyor. Maçları izlemek ücretsiz. Fethiye bu takıma sahip çıkmalı. Önümüzdeki sene hedefimiz Sultanlar ligi olacak. Voleybolda ülkemiz çok başarılı” dedi.
“TAKIMIMIZ SPOR YAPMAK İSTEYEN ÇOCUKLARA ÖRNEK OLDU”
Büyük uğraşlar sonucunda Fethiye Bahçeşehir Koleji Voleybol Takımı’nın bu noktalara geldiğini belirten Erdem “ Bu takım buraya geldi. 3-5 sene sonra nasıl voleybolcular çıkacak görülecek. Biz örnek olduk. Küçük çocuklar maçlarımıza geliyorlar,oyuncuları görüyorlar. O oyuncuları kendilerine rol alıp çalışıyorlar. Muğla’nın tarihinde birinci lig de kadın voleybol  takımı hiç olmamış. İlk defa birinci ligde bir takım oluyor. Voleybol kadınlarda ön plandadır. Sporcu çocuklarda disiplin ön planda olduğunu gözlemledim. Disiplinli olduklarından derslerinde de başarılı oluyorlar.Sporcu da bir yetenek var ise orta okul da ortaya çıkıyor. Desteklendiği zamanda oluyor. Lisedeki ortaya çıkan sporcu da çok da o teknik alınmıyor. Çekirdekten yetişmesi lazım” diye konuştu.
“DÜŞMEK ÇOK KOLAY, ÇIKMAK ÇOK ZOR”
Şuan bulundukları noktanın çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Erdem “Bu sene ligden düşersek belki  10 belki 20 yıl Fethiye’de bu seviyede bir takım olacağına inanmıyorum. Düşmek çok kolay. Çıkmak çok zor.Şuan bizim rakiplerimiz camia takımları, ya da belediye takımları. Bizim grupta 300- 500 milyon bütçesi olan takımlar var. Biz onlarla mücadele ediyoruz. Beşiktaş’ın a takımıyla aynı gruptayız. Şuan sakatlık olmasaydı 8 maçta bir veya iki mağlubiyetimiz olabilecek bir takımdık.Sakatlanan oyuncularımız köşe oyuncu. O oyuncularımız sakatlandığı için o bölgeye başka oyuncu koyduk. Bu şanssızlıktan dolayı maçları alamadık”dedi.Oyuncularımızın hepsi Fethiye’de yaşıyor. Bir tane kendi okulumuzdan oyuncumuz var. Bir tane de Fethiyeli oyuncumuz var. Geri kalanlar dışardan oyuncular. 
“BİR BUÇUK,İKİ MİLYON TL ARASINDA GİDERİMİZ VAR”
Oyuncularının her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden İbrahim Erdem “Oyuncuların barınmasını sağlıyoruz. Bütün yemekleri evlerine gidiyor. Servis evlerinden alıp antrenmanlara getiriliyor. Bütün imkanlarını okul olarak biz karşılıyoruz. Tamamen profesyonel sporcuların oynadığı bir takımız.1.5,2 milyon TL tüm ücretler ve giderlerimiz. İddia gelirimiz var. Toplam 22 maçın dokuz veya onu iddiaya  giriyor. Galibiyetlerde 25 bin TL , mağlubiyetlerde 15 bin TL olmak üzere ortalama 250 bin lira oradan bir gelirimiz var. Yabancı bir oyuncuya verdiğimiz ücret yaklaşık 250 bin TL .Yerli  oyuncular ortalama 60 ile 120 arasında ücret alıyorlar” diye konuştu.
“FUTBOLA GÖRE DAHA DÜŞÜK BÜTÇELERLE DAHA İYİ YERLERE GELEBİLİYORUZ”
Fethiye’nin sporu çok sevdiğini ifade eden Erdem “ Biz bunu deneyimledik. Basketbol takımımız Süper Lig’e çıktı. Seyircimiz olsaydı o takım ligden düşmezdi. Bu işte en önemli şey maddiyat. Kurumsal isim sponsorluğuyla büyük gelir elde edebiliyorlar. Fethiye o anlamda çoğu ilden avantajlı bir yer. Futbol da  büyük bir şehir takımı değilsen yerel illerde futbol takımının Süper Lig’de olma şansı çok zor. Orada ki bütçeler çok fazla. Fethiyespor’un bütçesi 15 milyon ise Göztepe’nin 150 milyon. Süper Lig’de futbolu kaldıramayız. Basketbolu ve voleybolu kaldırırız. Bizim şuan sağlık sponsorumuz yok. Fethiye’de böyle üst seviyede bir takım varken sağlık sponsoru olması lazım. Onların teklif etmesi lazım” dedi” dedi.
“BU TAKIMI DESTEKLEMELERİNİ, TAKİP ETMELERİNİ,MAÇLARINA GELMELERİNİ İSTİYORUZ”
Spor noktasında Fethiye’den çok ümitli olduğunu sözlerine ekleyen Erdem “Çok iyi bir ivme kazandı. Basketbol takımımız bir üst lige çıkacağına inanıyorum. Futbol takımımız da iyi gidiyor. Biz de Sultanlar ligine çıkmak istiyoruz. Fethiye’den çok ümitliyim. Alttan çok iyi bir gençlik geliyor. Bizim takım Fethiye’de çocuklara rol model olup iyi sporcular yetişecek.Fethiye İstanbul’dan kaliteli nüfus çok alıyor. Biz bir spor şehri olacağız.Fethiye’nin Sigorta Shop 1. Liginde çok camiaların bulunduğu yerde bir takımı var. Bu takımı desteklemelerini, takip etmelerini,maçlarına gelmelerini istiyoruz.Hep beraber bu takımı ligde tutarsak seneye için çok büyük hedefler var. Fethiye için kazanmış olacağız. Çocuklarımız için kazanmış olacağız. Her anlamda güzel olacak. Ben Amerika’da oynamış yabancı oyuncuyu hafta sonları getirip kendi sahamız da çocuklarımızla antrenman yaptırıyorum. Çocuklarımız rol model alsınlar diye” dedi.

Bakmadan Geçme