Fethiye Babadağ yamaç paraşütünde rekor yılı

Ülkemizin en önemli, dünyanın sayılı yamaç paraşütü sportif faaliyet alanı olarak kabul edilen Fethiye- Babadağ'da tüm zamanların uçuş rekoru kırıldı.

  • 1099

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı sporcunun rağbet ettiği ekstrem sporlar sınıfında yer alan yamaç paraşütü, pandemiye rağmen yüzleri güldürmeye devam ediyor. 
2021 yılında, 29 seyahat acentesine bağlı,  T2 lisansa sahip 346 pilot tarafından gerçekleştirilen yamaç paraşütü faaliyetlerinde 63 bin 490’ı Türk, 103 bin 683’ü yabancı olmak üzere toplam 167 bin 173 uçuş yapılarak yamaç paraşütü keyfi yaşandı. Bu sayı ise, ülkemizde bu güne kadar gerçekleştirilen yamaç paraşütü faaliyetlerinde tüm zamanların rekoru oldu.
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenip, Muğla Valilisi Orhan Tavlı’nın onayı ile yürürlüğe konulan  “Babadağ Yamaç Paraşütü ve Yelkenkanat Uçuş Yönergesi” uçuşların güvenli hale gelmesinde büyük rol oynadı. Bu sayede,  Fethiye Babadağ’da gerçekleştirilen yamaç paraşütü faaliyetlerinde 2021 yılında herhangi bir ölümlü kaza meydana gelmedi. 
Babadağ’da, tamamı düzenlenmiş olan 1200, 1700, 1800, 1900 (Kuzey) ve 1900 (Patara)  pistlerinde yamaç paraşütü uçuşları “Babadağ Uçuş Yönergesi” doğrultusunda Kapadokya Üniversitesi Slot Hizmet Merkezine bağlı 7 personel ile kontrollü bir şekilde yürütülüyor. Faaliyetlerin her aşaması Fethiye Kaymakamlığı’na bağlı İlçe Sportif Turizm Kurulu ve Fethiye Turizm Danışma Bürosunca sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.
Babadağ Teleferik işletmesinin de 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle devreye alınması ile kara ulaşımı yanında teleferik ile pistlere ulaşma imkânı da sağlanmış oldu. 
Pandeminin tüm dünyadaki etkisi devam ederken, birçok ülkenin uluslararası seyahat kısıtlaması uyguladığı bir dönemde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ve dünyaya örnek olan “Güvenli Turizm Sertifikası” uygulaması ile zorlu süreçler kontrollü bir şekilde atlatılmaya çalışıldı.
Fethiye- Babadağ yamaç paraşütü faaliyetlerinde tüm zamanların uçuş rekoru sayısına ulaşılması 2022 ve 2023 turizm sezonlarında da olumlu gelişmeler olacağının bir işareti olarak değerlendiriliyor. 
 

Bakmadan Geçme