FETHİYE ATA OKULLARI ÇANAKKALE'DE

Fethiye Ata Okulları Gezi Kulübü Çanakkale gezisi düzenledi. Geziye 41 öğrenci ve 4 öğretmen katıldı.

  • 852
FETHİYE ATA OKULLARI ÇANAKKALE'DE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale gezisi öncesi okulda toplanan Atalı öğrenciler büyük bir heyecanla gezi yolculuğuna başladılar. Atalı öğrencilerin ilk durağı Tarihi Adatepe Köyü oldu. Öğrenciler köyün sokaklarını gezerek taş evlerini incelediler. Zeus Altarı’nı ziyaret ederek eşsiz manzarasına hayran kaldılar.

Ardından Asos Kentine varan öğrenciler Rehber Murat Ulu’nun anlatımlarıyla kenti gezdiler. Çanakkale Savaşının kazanılmasında büyük rolü olan Nusret Mayın gemisini gezdikten sonra boğaz güvenliği için önemli olan Çimenlik Kalesini gezip Aynalı Çarşıda alışveriş yaptıktan sonra otel odalarına yerleştiler.

İkinci gün sabah erken saatte kalkarak feribotla Gelibolu Yarımadası’na geçildi. Mustafa Kemal’in de karargahı olan Bigalı Köyü’nden gezi başladı. Atatürk’ün kaldığı evde duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler 57. Piyade Alayını ziyaret ettiler.

Yarımadada Yahya Çavuş, Seyin Onbaşı, Anzak Koyu, Conkbayırı, Sağlık Müzesi, Morta Koyu, Alçıtepe Köyü, Beş Kitabe ve Şehitler Anıtını, Kilitbahir Kalesini de gezen öğrenciler tekrar feribotla otellerine döndüler.  Akşam da Çanakkale Kordonunu gezerek hoşça vakit geçirdiler.

Üçüncü gün dönüş yolculuğuna başlayan öğrenciler Truva Savaşıyla anılan Truva Antik Kentini gezerek kentin geçmişi hakkında bilgi edindiler. Truva Atına da binen öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar. Gezi günlüklerini Bozcaada ile noktalayan öğrenciler Geyikli’den feribota binip deniz yolculuğunun tadına vararak Bozcaada’ya ulaştılar. İlk olarak kaleyi gezdiler. Kısa bir şehir turunun ardından balık ekmek yemeden, kurabiye almadan Bozcaada’dan ayrılmadılar. Feribotla adadan ayrılan öğrenciler tekrar Fethiye’ye dönmek için yola çıktılar. Yolculuk boyunca gezinin değerlendirmesini yapan öğretmen ve öğrenciler gezinin çok verimli olduğunu bir başka gezide buluşmak istediğini belirttiler.

 

 

Bakmadan Geçme