FENERBAHÇE BEKO - L H FETHİYE BELEDİYESPOR MAÇI PAZAR GÜNÜ

ING Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Pınar Karşıyaka, ikinci hafta ise Beşkaza Spor Salonu'nda Frutti Extra Bursaspor ile karşılaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor 3.haftada İstanbul'da oynayacağı Fenerbahçe Beko maçının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.

  • 1694

Fenerbahçe Beko ile Lokman Hekim Fethiye Belediyespor arasındaki maç 11 Ekim Pazar günü, saat: 13.00’te, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Müsabaka, ING Basketbol Süper Ligi'nin resmi yayıncı kuruluşu Tivibu tarafından naklen yayınlanacak. Maça Covid-19 önlemleri nedeniyle seyirci alınmayacak. 

DAHA ÇOK DESTEĞE İHTIYACIMIZ VAR

Fenerbahçe Beko maçı öncesinde bir açıklama yapan Kulüp Genel Sekreteri Yavuz Topateş "şehrin basketbola olan ilgisinden ve Süper Lig'e çıkılmasıyla beraber artan destekten memnun olduklarını, ancak Süper Lig'de kalıcı olabilmek ve Fethiye'nin ismini daha iyi bir şekilde duyurabilmek için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını" belirtti.

Genel Sekreter Topateş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
"Tüm Fethiye'nin gururu olan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımımız, yıllardır süre gelen emeğinin karşılığını alarak, Avrupa basketbolunun en gözde liglerinden biri olarak kabul edilen ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele yükseldi. 
Ligde iki haftayı geride bıraktık. Süper Lig'e alındığımız açıklandıktan sadece 9 gün sonra ilk maçımıza çıktık. Süper Lig çok farklı bir seviye olduğu için çok kısa sürede yerine getirmemiz gereken çeşitli yükümlülüklerimiz vardı. Bunların hepsini büyük fedakârlıklarla yerine getirdik. Bir yandan da sahadaki başarı için en uygun transferleri tamamlamaya çalışıyoruz. İlk haftadaki Pınar Karşıyaka maçında kadromuzda yabancı olarak sadece Erick Neal vardı. İkinci maça yetişen yerli ve yabancı oyuncularımız birarada sadece 2-3 antrenman yapabildiler. Bu hafta ise ligin ve Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olan Fenerbahçe ile İstanbul'da oynayacağız. Fenerbahçe'den sonra içerde oynayacağımız 3 maç Galatasaray, Beşiktaş ve Efes maçları olacak. Görüldüğü gibi çok zorlu bir fikstürden geçiyoruz.
Önümüzdeki haftalar için  bugünden itibaren tüm Fethiye olarak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Şu an Fethiye'nin en büyük birleştirici projesi haline gelen basketbol takımımızın en önemli iki saç ayağı olan Belediye ile Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin  verdikleri büyük destekleri daha önce çeşitli defalar dile getirmiştik.
Özellikle pandemi nedeniyle ekonomik anlamda tüm spor kulüplerinin zorlandığı bu dönemde ana sponsorumuz Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ve Belediyemiz takıma gerçekten sahip çıktı. Tüm kulüplerin maddi anlamda çok büyük zorluklar çektiği, bütçe küçülttüğü bir ortamda hem Belediye yönetimi, hem de Hastane yönetimi bir an tereddüt etmeden, ayan beyan desteklerini ortaya koydular. Bu birliktelik sayesinde, bugüne kadar Fethiye’de şahit olmadığımız bir sportif eşik aşıldı. Tribünleri doldurmak, Fethiye halkına basketbolu sevdirmek, bir ilçe takımının da bir gün Anadolu Efes, Fenerbahçe, Tofaş, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla mücadele edebileceğine inanmak, inandırmak için çok çaba sarf edildi.
Ama artık daha büyük hedeflere ulaşmak, Süper Lig'de yolunda kalıcı olabilmek için daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Tüm Fethiye’yi, sivil toplum örgütlerini, firmaları ve işletmeleri yanımızda görmek istiyoruz. Aklında ve kalbinde, her zaman Fethiye'ye olan sorumluluğu yerine getirme düşüncesi olan herkesin desteğini almak istiyoruz.
Sosyal medyada bizden bahsederek, taraftar kartlarımıza ilgi göstererek, Türkiye ve Avrupa’da geniş izleyici kitlesine ulaşan yayınlarda yer almak için sahamızdaki reklam panolarına girerek, takımımızın taraftar ürünlerini alarak bizlere destek olabilirsiniz. 
Ligin ikinci yarısına kadar beklemeden, birkaç maç sonra tribünlere kısıtlı sayıda da olsa seyirci alınmasını bekliyoruz. Beşkaza tribünlerini sizlerin coşkusuyla birlikte tekrar dolduracağız. 
Takımımızın sahaya koyacağı mücadeleden şüphemiz yok. Aynı şekilde sizlerin de bizlere sonuna kadar maddi, manevi destek vereceğinizden şüphe duymuyoruz."

ING Basketbol Süper Ligi'nin 3. hafta programı şöyle : 

10 Ekim Cumartesi:
13.00 HDI Sigorta Afyon Belediyespor - TOFAŞ (Prof. Dr. Veysel Eroğlu)
15.15 Galatasaray Doğa Sigorta - Beşiktaş (Sinan Erdem)
17.30 Pınar Karşıyaka – Aliağa Petkim (Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka)
20.00 Büyükçekmece - Darüşşafaka Tekfen (Gazanfer Bilge)

11 Ekim Pazar:
13.00 Fenerbahçe Beko - LH FETHİYE BELEDİYESPOR (Ülker Spor ve Etkinlik)
15.15 OGM Ormanspor - Anadolu Efes (Ankara)
17.30 Frutti Extra Bursaspor - Gaziantep Basketbol (TOFAŞ)
20.00 Bahçeşehir Koleji - Türk Telekom (BJK Akatlar Spor Kompleksi)
 

Bakmadan Geçme